Четвъртък, 2 Май 2024, 01:11

НИМХ: Максималните температури днес ще са предимно между 2° и 7°

5 Февруари 2012, 08:43
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3362 0


Днес ще бъде облачно. На много места ще има валежи, в Северозападна България и високите полета - от сняг, в останалите райони - от дъжд. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Христо Христов. Главно в Северна България ще има поледици. Значителни валежи ще има в Рило-Родопската област, в Родопите ще има и интензивно снеготопене, и в съчетание със значителните валежи от дъжд, там са възможни локални разливи и заливания. Ще духа умерен вятър, в западната част от Дунавската равнина - от запад-северозапад, в останалите райони - от югоизток. Максималните температури ще са предимно между 2° и 7°, в Северозападна България между минус 5° и 0°, в София 1-2°. Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца, през деня слабо ще се повиши.
По Черноморието ще бъде облачно, привечер и през нощта ще превали дъжд. Вятърът ще е слаб, от изток и югоизток. Максималните температури ще са 6°-8°. Температурата на морската вода е 1°-2°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
В планините утре ще духа силен до бурен юг-югозападен вятър, който привечер ще се ориентира от изток и ще отслабва. Ще има валежи, над около 1500 метра - от сняг, в по-ниското – от дъжд. Значителни ще са количествата в Южните Родопи. Максимална температура на 1200 метра около 2°, на 2000 метра - около минус 4°.


Източник: Агенция "Фокус"

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (206)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (59)
70% Complete