Събота, 27 Април 2024, 00:30

НКЖИ ще укрепва нестабилен скат на гара Калотина

31 Декември 2019, 11:36
(0) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 1153 0


„Национална компания Железопътна инфраструктура” предвижда укрепване на съоръжения на нестабилен скат, находящ се в гара Калотина. Скатът се намира в отсечката от км 54+173 до км 54+243 и е с дължина 70 м. Укрепването е с цел предпазване на жп линията от падащи скални късове. Предвижда се да се надгради съществуващата зидана „джоб“ стена, където има такава, а където липсва такава, ще се изгради нова подпорна стена, която да спира свличащите се камъни и земна маса. Преди да се започне работа по новите конструкции, ще се отстранят опасните скални късове от ската. Надграждането ще се извърши, чрез поставяне върху стената на четири реда стоманобетонни траверси, свързани със стоманени шини, заварени една за друга на място. За целта ще се използват 160 броя траверси CT-4Т, наредени в отсечка с дължина 48м.

Новоизградената подпорна „джоб” стена, ще се състои от сглобяем стоманобетонен чашковиден фундамент, разположен върху ивица от подложен бетон, достигащ до дълбочина 65 см, и 261 броя стоманобетонни траверси CT- 4T в пакети по 4 броя, обединени чрез стоманен профил.

В Железопътна секция София има изготвена техническа експертиза и работен проект, с реализацията, на който проект, ще бъдат изградени укрепителни съоръжения, предотвратяващи свлачищните процеси, стабилизиращи откоса на ската и прекратяващи по-нататъшното му свличане върху жп линията.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete