Събота, 27 Април 2024, 00:51

Нова детска площадка от дарителска кампания инициират Ротари клуб и Инер Уил, съвместно с Община Ботевград

24 Ноември 2017, 14:03
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1895 2


Нова детска площадка в Ботевград предстои да бъде изградена със средства от дарения, които в момента се събират. Инициатори са Ротари клуб-и дамски клуб Инер Уил в Ботевград, съвместно с община Ботевград. Това съобщи кметът на общината Иван Гавалюгов, на редовния брифинг с медиите днес. По традиция двете организации всяка година правят мащабно благотворително събитие. И тази година, в навечерието на Коледа, няма да изменят на традицията. Да припомним, че миналата година бяха закупени соларни пътни знаци, които бяха поставени непосредствено до пешеходните пътеки, в близост до училища, а през 2016 г се закупиха и подмениха пейки в поликлиниката в Ботевград.

„Имаме намерения площадката да бъде изградена в центъра на Ботевград”, заяви кметът Иван Гавалюгов. По думите му обсъжданите и обследвани места са терена зад Исторически музей-Ботевград и зад банка ДСК, но все още инициаторите не са се спрели на окончателен вариант за месторазположението, добави кметът. По думите му големината и броя на съоръженията ще зависят от набраните средства.

За изграждане на друга, различна и нестандартна детска площадка в центъра на Ботевград, общината вече има проект по ОП ”Красива България”, който все още не може да се реализира, тъй като разрешението за строеж не е влязло в сила. Както вече balkanec.bg писа, причината е, че има оспорване от собствениците на съседните имоти.
„Това ще е различната, нестандартната и уникалната за България детска площадка, тъй като съоръженията са със специфичен дизайн, който отговаря на облика на общината. Това ще бъде акцента в тази част на града и мястото, което най-много ще привлича деца и родители. Ние дължим на младите семейства една съвременна и модерна детска площадка, каквато липсва в момента в Ботевград”, заяви кметът Гавалюгов. Той изрази надежда следващата година споровете да приключат и площадката да бъде изградена. „Съоръженията са уникални с доста скъпа и индивидуална изработка”, посочи градоначалникът.

На този етап общината частично компенсира атрактивната игра на децата с подмяната на съоръженията в детските градини, за които тази година бяха вложени 75 хил.лв. Голяма част от тях вече са монтирани. В Градския парк , където в момента тече реконструкция, са предвидени две атрактивни детски площадки, съобщи Гавалюгов. Те обаче ще бъдат изградени през следващите години от реализацията на последващите етапи от реконструкцията.


Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (2)
    1. добавен от: Анонимен 25 Ноември, 03:33

    Защо се ощетяват децата, които живеят в кв. В. Левски???!!!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 25 Ноември, 20:06

    Защо да са ощетени нали имате зелени площи

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete