Петък, 26 Април 2024, 09:48

Новият филм за Васил Левски – „ЛЪВСКИЙ: Европеец в Българско“ получи много висока оценка от публиката в Правец

17 Юли 2017, 18:52
(1) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1572 0


Обиколката на автора на филма – режисьора Искрен Красимиров, и неговия екип от „НЕзабравимата България“, започна с Лятно кино на 6 юли от 21ч. от площада в столичния квартал „Илиянци“. Това бе и първата предпремиера на лентата за Апостола на Свободата, следваха още предпремиерни прожекции. Същинската премиера на лентата се състоя на 13 юли – четвъртък, от 18:30ч. в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. След премиерата Красимиров, водещият на филма Златимир Йочев, акторът Симеон Владов, който изпълнява ролята на Левски и сценаристите Красимир Стефанов и Илиана Минковска, започнаха посещенията си само в рамките на една седмица още Оряхово, Търговище, Копривщица, Хасково, Правец, Ботевград, Несебър, Берковица, Балчик, Батак, Троян, Зверино и София.
На състоялата се прожекция на филма за Левски на 17 юли в Историческия музей гр. Правец, присъстваха представители на общинската администрация и жители на града. Режисьорът Искрен Красимиров и двамата сценаристи Красимир Стефанов и Илиана Минковска, представиха филма на публиката и отговориха на възникналите въпроси след него. Илиана Минковкса сподели за Балканец следното:
" Това е един различен филм за Левски. В него Левски е нередактиран и нецензуриран, там където го виждаме да говори е от документалното наследство достигнало до нас. Показва се делото от една по- различна гледна точка. Във филма има не само факти, а и анализ на събитията. Разкрива се как се опитва да реализира национална революция и до къде води избраният път. Сюжетът на филма е разделен на три части, озаглавени: Идеята, Парите и Народът????. Различното в този филм е, че зрителите ще могат да видят самия Левски- Симеон Владов. До сега бълагрската кинематография не успя да създаде толкова убедителен и въздействащ образ."
Финалът на апостолското турне ще бъде на 23 юли през целия ден на връх Шипка, където в най-високото кино у нас – „Парк-музей Шипка“,.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete