Събота, 27 Април 2024, 03:17

Новоизбраните кметове и общински съветници положиха клетва

11 Ноември 2019, 12:12
(3) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4970 25


Тържествената първа сесия на Общински съвет Ботевград за мандат 2019-2023 бе открита тържествено днес в 11ч. от заместник областния управител на София област Николай Борисов. Тържествената церемония се състоя в новооткритата зала „Ботевград” , находяща се в сградата на общинската администрация.

След като прозвуча химнът на Република България, зам.- областният управител откри тържествената церемония.

Първата редовна сесия на Общински съвет Ботевград се свиква на основание чл. 32, ал.1 и ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и Решения №194 от 28.10.2019г.‘ № 196 от 28.10.2019г, № 217 от 03.11.2019г, № 218 от 03.11.2019г., № 219 от 03.11.2019г, № 220 от 03.11.2019г, №221 от 03.11.2019г.

В началото на събитието Николай Борисов предостави думата на председателя на Общинска избирателна комисия Ботевград Ирена Андреева за връчване на удостоверенията за избор на кмет на община, общински съветници и кметове на кметства.

„Днес вие сте тук, защото гражданите на община Ботевград избраха вас, повярваха във вас и във вашите възможности. Постарайте се да оправдаете доверието им. Когато изпълнявате задълженията си, спазвайте закона, бъдете честни и откровени. Работете в полза на гражданите, защото вие сте част от тях. Чрез действията си подобрявайте качеството на живот в община Ботевград”, каза в словото си Ирена Андреева.

Клетва положиха кметът на Община Ботевград Иван Гавалюгов, новоизбраните общински съветници и кметове на кметства.

Пръв клетва положи избраният за втори мандат кмет Иван Гавалюгов, повтаряйки следните клетвени думи след заместник областния управител: „Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите от община Ботевград. Да работя за тяхното благоденствие. Заклех се!”. Николай Борисов прикани кмета Гавалюгов да подпише клетвения лист.

Зам.-областният управител на София област постави кметската огърлица на врата на градоначалника. След, което му поднесе като подарък символичния ключ на Ботевград. На свой ред кметът Гавалюгов подписа клетвения лист.

Г-н Гавалюгов благодари за огромното доверие, което жителите на община Ботевград му гласуваха за втори мандат. „Пътят през следващите 4 години ще бъде също толкова дълъг и стръмен. Благодаря на всички колеги от партия МИР, които бяха плътно за мен. Ние бяхме един чудесен отбор и мисля, че затова спечелихме с такава убедителна разлика. Вярвам, че и през следващите 4 години отново ще работим с ентусиазъм, енергия и ще развиваме нашата прекрасна община. Пожелавам на Общински съвет Ботевград да работят в интерес на жителите на нашата община. Отново протягам ръка към всички политически партии и коалиции, които съставляват Общински съвет Ботевград. Вярвам, че интересите на община Ботевград са над партийните интереси” , каза в кметът Гавалюгов пред общинските съветници и жителите, които присъстваха на церемонията.

В новия Общински съвет в Ботевград са избрани 29 общински съветници. След като те се заклеха последва полагане клетва от кметовете на кметства – Еленко Иванов (Трудовец) Марин Бончовски (Врачеш), Пешо Младенов (Литаково), Методи Драганов (Скравена), Катя Петрова (Новачене).

Последва Молебен за здраве и успехи новия местен парламент, отслужен от Ловчанския митрополит Гавриил и Архийерейския наместник Отец Борис, които пристигнаха на церемонията с малко закъснение.

Ловчанският митрополит Гаврил поздрави кмета Иван Гавалюгов, новоизбраните кметове на кметства и общинските съветници. Той призова новия местен парламент да работи за доброто на жителите на община Ботевград.

Първото заседание на ОбС започна с почетното председателство на доайена в Общински съвет Ботевград Цветанка Арбова от МК „Дибо”, която призова своите колеги да не забравят изречените клетвени думи и да работят, за доверието на гражданите.

На тържественото първо заседание не присъстваха общинските съветници от МК "ДИБО" Георги Георгиев и Николай Велков.



Източник: balkanec.bg

Коментари (25)

  • Отговори (26) (0)
    1. добавен от: орханиец 11 Ноември, 12:57

    Георги отсъства,защото още търси бял кон! :P

    • (13) (0)
      1. добавен от: Анонимен 11 Ноември, 14:56

      Намерил е, но е леко опушен ;-)

  • Отговори (12) (0)
    2. добавен от: Анонимен 11 Ноември, 14:56

    Първото заседание на ОбС започна с почетното председателство на доайена в Общински съвет Ботевград Цветанка Арбова от МК „Дибо”, която призова своите колеги да не забравят изречените клетвени думи и да работят, за доверието на гражданите. И ТОВА АКО Е ПРИЗИВ НА КОЙТО ВИЕ СЕ ПРОТИВОПОСТАВИХТЕ ОЩЕ В НАЧАЛОТО ,ТО СИ ПРЕДСТАВЕТЕ КАКВО ЩЕ БЪДЕ ПО НАТАТЪК ИЛИ ТАКА ТИ НАРЕДИ ТВОЯ ВОЖД НА БЯЛ КОН "ЦЕЦКЕ"

  • Отговори (11) (0)
    3. добавен от: Анонимен 11 Ноември, 15:16

    Сйравенския кмет не смени дънките 4 години. Толкова ли не можа да си купи костюм за тези 4 години. Дошъл с дънки и шушляково яке....никакво уважение е към институцуята не проявява

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 11 Ноември, 15:20

    :D :D :D

  • Отговори (13) (3)
    5. добавен от: Анонимен 11 Ноември, 15:27

    Г-н Миньовски,може ли да си толкова долен и продажен,тези които те доведоха до тук не бяха хора нито от ДИБО ,нито от ГЕРБ,и от БСП ,гласуваха защото смятаха,че ти си за доброто на общината ,но уви -ЯВНО СА ОСТАНАЛИ ОТ КЕМПЕРИТЕ ТРОШИЧКИ И ТИ СЕГА ЩЕ ГИ ИЗЛАПКАШ,КАК НЕ ТЕ Е СРАМ.

    • (3) (2)
      1. добавен от: Анонимен 11 Ноември, 19:13

      Миньовски е такова калпаво човече....

  • Отговори (1) (1)
    6. добавен от: Анонимен 11 Ноември, 16:06

    Кмета на Скравена много официално е облечен :D

    • (6) (0)
      1. добавен от: Анонимен 11 Ноември, 19:12

      Срам срам

  • Отговори (3) (0)
    7. добавен от: Анонимен 12 Ноември, 07:07

    Срам за Скравена кой отиде в общинския съвет ....

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 12 Ноември, 07:28

    Кмета на Скравена няма визия и тежест

  • Отговори (0) (3)
    9. добавен от: Анонимен 12 Ноември, 09:07

    № 7 , защо не отиде ти в общинския съвет ?Да те видим теб колко си стойностен!Само умеете да плювате !!!!! :x

  • Отговори (3) (6)
    10. добавен от: Анонимен 12 Ноември, 09:14

    Към номер 5, Миньовски винаги е имал собствено мнение и го е отстоявал.Никога не е предавал доверието на хората , които са гласували за него.А относно трохичките от кемперите никога не се е възползвал от тях,няма и да се възползва!!Това е лично моето мнение!!!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete