Петък, 26 Април 2024, 13:21

НПГ по КТС грабна наградата на община Ботевград за най-добро комплексно представяне в състезанието "Забавните технологии"

27 Март 2019, 11:26
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1895 0


Вчера в 18ч. в Исторически музей Ботевград се състоя церемонията по награждаване на победителите в петото издание на ученическото състезание „Забавните технологии 2019” , което се организира за поредна година от Технически университет- София съвместно с Колеж по енергетика и електроника- база Ботевград. Тази година събитието се организира със съдействието на община Ботевград във връзка със Стратегията за развитие на образованието в общината за периода 2018-2023г. по мярка "Развитие на умения за успех у децата, учениците и студентите в община Ботевград". В тази връзка община Ботевград бе подготвила специална награда за училището, което се представи най-добре комплексно на състезанието. Предметната награда- принтер,заслужено спечели НПГ по КТС- гр. Правец. Наградата бе връчена от секретаря на общината Стефка Граматикова.

В приветствено си слово ас. Надежда Спасова- временно изпълняващ длъжността „Ръководител катедра” към КЕЕ- Ботевград показа задоволство от качественото провеждане на състезанието. С радост тя сподели, че тази година интересът към инициативата е бил голям- общо 39 ученика са взели участие в състезанието. По думите на Спасова учениците са показали амбиция за себеизява на знания и победа. Освен това са демонстрирали бързина с пръсти, с мишка и с ум.

Както вчера оповестихме участниците в състезанието бяха ученици, обучаващи се в училищата в Ботевград и Правец. Те се състезаваха в три категории: „WEB дизайн”, „Електронни схеми” и „Програмиране”. Учениците положиха изпит в две направления – тест и практическа задача.

В категорията „WEB дизайн” участниците трябваше да разработят начална страница на сайт, отразяващ тенденциите в мобилните приложения. Задачата на учениците, които се състезаваха в „Електронни схеми” бе да свържат правилно елементите и да се оживи индикаторна схема за напрежение в зададен диапазон. В категория „Програмиране” учениците имаха за задача да обработват числа в масиви.

След приветствените си думи, ас. Надежда Спасова връчи наградите на първенците в трите категории.

В категория „Електронни схеми” се включиха 9 ученици, като призовите места отидоха при:
1-во място Кати Костадинова – 11 клас с 26т. – ТПГ „Стамен Панчев”
2-ро място Маргарита Андреева – 12 клас на ТПГ „Стамен Панчев” 21,5т.
3-то място Валентин Василев – 12 клас ПГТМ „Христо Ботев” – 21.4т

Категория „Програмиране” – 9 ученици
1-во място Никола Войслав Секулов – ПГ по КТС с 84 т.
2-ро Мартин Банов ППМГ "Акад.проф. д-р Асен Златаров"- 80т.
3-то- Роксана Колева- НПГ по КТС- Правец – 78 т.

Категория WEB дизайн- 22 ученици

1-ва Василена Василева- НПГ по КТС с 109 т.
2-ро- Алекс Георгиев – НПГ по КТС с 106т
3-то Илиян Петров – НПГ по КТС – 103 т.

Всички останали участници получиха грамоти за участие.

Спонсори на събитието са Тихомир Найденов от фирма „Атлантис Нет”, Владимир Ставров от фирма „AMG Technology”, и Павлин Миков, управляващ фирма „Powercopm”


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete