Неделя, 19 Септември 2021, 08:46

Областният управител на Софийска област Радослав Стойчев свика областния кризисен щаб във връзка с Националния оперативен план за справяне с пандемията

26 Юли, 17:18
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1203 5


Областният управител на Софийска област Радослав Стойчев свика областния кризисен щаб във връзка със заповедта на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, която разпорежда на директорите на съответните РЗИ да уведомят през областните управители кризисните щабове за приетия Национален оперативен план за справяне с пандемията COVID-19.

Директорът на РЗИ –Софийскя област запозна присъстващите с Националния план, който включва начин на работа, провеждане на културно - масови мероприятия, учебна дейност във връзка с различни степени на заболяемост от COVID-19. Очаква се нарастване на заболелите, като повечето случаи ще бъдат заразени с Делта варианта. Уточнено бе, че мутацията не е опасна за ваксинираните и преболедувалите, поради което трябва да се убедят повече хора да се ваксинират.

Включването на лечебните заведения ще става поетапно. Болниците в Ботевгряд, Самоков и Окръжна болница „Св. Ана“ са лечебните заведения в областта, които ще се включат на първи етап.

На втори етап ще се включат всички без специализираните лечебни заведение, а на третия, всички лечебни заведения на територията на областта. Изразени бяха мнения относно транспортирането на COVID болни от ЦСМП през първия етап, поради малкото налични екипи на територията на областта.

Директорът на ЦСМП изрази тревога заради малката численост на екипите и предложи да се поиска актуализация на бюджета заради допълнителни парични средства за персонала, който ще полага извънреден труд.

Директори на болници също заявиха, че трябва да се помисли за осигуряване на допълнителни средства за персонала, който ще работи с COVID болни.

Според плана кметовете в зависимост от заболеваемостта ще издават заповеди за въвеждане на ограничителни мерки.
Всички предложения и мнения, изразени по време на заседанието на кризисния щаб ще бъдат изпратени в Министерство на здравеопазването.


Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

 • Отговори (3) (0)
  1. добавен от: Анонимен 27 Юли, 07:33

  Преди два дни се върнах от Европа, като за три дни посетих по работа две държави. Ако искате вярвайте, но мерките срещу пандемията, вместо да отслабват, се затягат. А от трите дни, един изкарах по границите, за сертификати, въпреки, че съм ваксиниран и притежавам необходимите документи. Нещата не са добре и със сигурност, ще стават по- зле. България е оазис, или пустиня, сред ЕС. Не знам коя е правилната дума.

  • (2) (2)
   1. добавен от: Анонимен 27 Юли, 11:34

   Правилната дума е, че и България е в Европа.

 • Отговори (2) (0)
  2. добавен от: Анонимен 27 Юли, 14:35

  А ма на Балканите и граничи с Анадола.

  • (1) (1)
   1. добавен от: Анонимен 27 Юли, 15:49

   Е, и?

  • (1) (0)
   2. добавен от: Анонимен 27 Юли, 18:31

   Като ходим на екскурзии за три дни и посещаваме 3, 4 страни, не казваме, че сме били в Европа, а разказваме за съответните европейски държави. Коментарът ти беше за взетите строги мерки срещу пандемията в другите държави и отслабените мерки у нас. Новите управници да му мислят.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (13)

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19

Анкета » коментари (13)

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19

отговори
Да, при първа възможност ще го направя веднага (100)
70% Complete
Да, но имам предпочитание към точно определена ваксина (60)
70% Complete
Искам да изчакам, за да получа по-пълна информация за ваксините и да реша (95)
70% Complete
На този етап не, но не изключвам да го направя по-късно (223)
70% Complete
Само и единствено ако не мога да пътувам извън България (19)
70% Complete
Не, в никакъв случай! Не вярвам на ваксините (423)
70% Complete