Петък, 26 Април 2024, 18:56

Образователното министерство дарява пари за интегрирането на деца аутисти

2 Март 2012, 12:05
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2516 0



Министерството на образованието, младежта и науката е изплатило за 2010 г. и 2011 г. над  4о хил. лв. на свои висококвалифицирани експерти. От тях 5350 лв. са дадени на четирима членове на политическия кабинет - в това число двамата заместник-министри, началника на кабинета и парламентарния секретар. Това съобщиха от пресцентъра на образователното министерство.

Изплатените възнаграждения са в рамките на утвърдените от Министерски съвет средства за заплати, които за 2010-2011 г. са намалени с 10% спрямо 2009 г.

"Използваме възможността да благодарим на хората, работещи в МОМН за отдадената и професионална работа в изминалия период и за огромния принос, който имат за реформирането на системата - от детската градина, през училищното и висшето образование, до научната дейност и политиките за младежта. Наясно сме, че с ниската средна заплата в министерството и денонощния всеотдаен труд, който полагат, нашите служители не могат да бъдат наричани “чиновници”, а будители и родолюбиви граждани, поради което Ви молим да им отдадете заслуженото уважение в материалите, в които ги споменавате", каза образователният министър Сергей Игнатов.

Във връзка с връщането на сумата от 5350 лв., взета за периода от две години от четирима членове на политическия кабинет, министър  Игнатов обясни, че сумата ще бъде дарена за интегрирането на деца аутисти.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete