Сряда, 8 Май 2024, 03:22

Община Ботевград подписа договора за финансиране на проекта "Хетеротопии. Ботевград-Лесковац"

17 Май 2019, 14:03
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1436 7


Вчера в сградата на Министерството на регионалното развитие бе подписан договорът за финансиране на проекта „Хетеротопии. Ботевград – Лесковац” по приоритетна ос „Устойчив туризъм” по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Сърбия. Проектът има туристическа насоченост.
Община Ботевград е водещият партньор, а партньор по проекта е Народният музей в гр. Лесковац. Общата стойност на проекта е 531 464 евро, от които 315 000 са за нашата община и 215 000 за Народния музей в Лесковац. Проектът ще се реализира в рамките на 24 месеца след подписване на договора.


През ноември миналата година, когато общината получи одобрение за финансиране на проекта, кметът на общината Иван Гавалюгов обясни какви са дейностите, които ще бъдат реализирани:

Експониране и социализиране на Часовниковата кула, т.е. да се направи достъпна за посетители, да се подобри вътрешната среда чрез необходимите ремонти. По думите на кмета ще се подобри достъпът до самата кула, тъй като към момента се извършва по неудобен начин. Предвижда се изграждането на сцени около самата кула с цел реализиране на бъдещи мероприятия на открито. „Считаме, че събития на фона на кулата биха стояли изключително добре и това е доста възприета практика в световен мащаб”, поясни кметът.

Другата дейност по проекта, която ще се реализира, е облагородяване на пространството около Исторически музей Ботевград с цел създаване на експозиции на открито. Някои от тях ще са с постоянен характер, а други с временен. Благоустроено ще бъде пространството около музея. Това ще включва подмяна на настилки и др.

Третата дейност, която ще се реализира на територията на община Ботевград, е изграждане на промотиращ център, който ще се помещава в едно от крилата на сградата на Общинска администрация Ботевград. „Този промотиращ център включва в себе си туристически информационен център, зала с монитори и компютърна техника, където ще се извършват необходимите конферентни връзки и семинари между две точки, намиращи се на отдалечено разстояние. Ще бъде изградена и зала за модерно изкуство”, каза кметът Гавалюгов.


Източник: balkanec.bg

Коментари (7)

  • Отговори (12) (6)
    1. добавен от: Анонимен 17 Май, 15:34

    Лапанеееии

  • Отговори (6) (3)
    2. добавен от: Анонимен 17 Май, 15:34

    Това хетеро... има общо с ориентацията на участващите ли?

  • Отговори (17) (4)
    3. добавен от: Анонимен 17 Май, 15:35

    Кражбиииии

  • Отговори (13) (4)
    4. добавен от: Анонимен 17 Май, 16:55

    na izborite sa ayt

  • Отговори (0) (1)
    5. добавен от: Анонимен 17 Май, 17:31

    2, това за което говориш е хомо, не хетеро...

  • Отговори (11) (5)
    6. добавен от: Анонимен 17 Май, 17:51

    Не бе вижда се там един хомо хабилис(лигавия)

  • Отговори (11) (4)
    7. добавен от: Анонимен 17 Май, 23:18

    Така е хотел строи Човекът, пари му трябват

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (220)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (65)
70% Complete