Четвъртък, 2 Май 2024, 07:02

Община Ботевград представи добрият пример за създаване на иновативни инициативи пред общините на запад от София

28 Ноември 2017, 11:51
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1223 1


Община Ботевград бе поканена да участва в дискусионен форум „Добрият пример на запад от София“ 2017, който се организира от регионалния новинарски портал Espressonews.bg, под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел. В рамките на форума се проведе дискусия на тема: „Положителен образ и перспективи за развитие на запад от София“ и церемония по връчване на почетен знак "Добрият пример" в категория личности и категория Фирми и НПО.

Добрият пример на Ботевград беше представен от Десислава Алексова – зам.-председател на Консултативния съвет по туризма в община Ботевград и Диана Гешева – мл. експерт „Туризъм” в общината с презентация на тема „Иновативни инициативи подпомагащи туризма в община Ботевград”.

Един от акцентите бе развитието на регионален туризъм, сътрудничество между общините, институциите, бизнеса и неправителствения сектор. Десислава Алексова подчерта, че Ботевград вече бе домакин на работни срещи за сътрудничество в областта на туризма с представители на общините Правец, Своге, Етрополе, Мездра, Горна Малина, Елин Пелин, на които бяха обсъдени добри практики, които подпомагат развитието на туризма в отделните населени места и възможностите за разработване на регионален туристически продукт.

„Община Ботевград работи усилено по процеса за развитие на туризма в района и организирането на отворени събития, като Приключенския многобой Ботевград 2017 и инициативата за Първият уикиград в България са само първите стъпки от по-дългосрочната визия на общината.” – сподели Десислава Алкесова. Тя изрази готовността на общинското ръководство за сътрудничество и с останалите общини в Софийска област и изтъкна, че в момента община Ботевград е в процес на цифровизация на всички туристически ресурси на територията й за създаване на дигитална банка и подготовка на електронното съдържание за публикуване в подготвяната уеб платформа за туризъм. Предстои създаване на цифрова инфраструктура, даваща възможност на всички заинтересовани страни: читалища, предприемачи, сдружения, спортни клубове, неформални групи и други да представят своите туристически продукти и услуги, а за туристите да могат бързо и лесно да намират информация за забележителностите и атракциите в общината, как да стигнат до тях, къде могат да пренощуват и т.н. Алексова допълни, че желанието на кмета Гавалюгов е новият туристически портал на Ботевград, който се очаква да стартира в края на годината, да послужи за добър пример за създаване на регионална уеб платформа.

В дискусионния форум взеха участие също Областна администрация на Софийска област, кметове и експерти по туризъм от общините, археолози, културолози, представители на туристически центрове, клубове, НПО, предсатвители на бизнеса и др.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (1) (1)
    1. добавен от: Анонимен 29 Ноември, 22:15

    Ремонт на болницата !
    ИЛИ !
    Паркинг който открадна парите от болницата а този паркинг е съвместно съгласувуван със собственика на кафето и собственика на бакшишите .
    От кафето Постоянно се оплакваха и бяха в спор с бакшишите ,че
    едните пречат на другите .
    Бакшишите искаха да са близко до спирката да крадат пътници ,кафето искаха да има свободни места за клиентите им .
    Така кмета направи подарък паркинг и реши проблема и на двамата а парите писа в сметката на болницата .
    Така карето покрай болницата се превърна в огромен паркинг .
    Всеки платил си има паркинг .
    Нали болницата плаща .
    Дидко вижда всичко.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (206)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (59)
70% Complete