Петък, 26 Април 2024, 05:15

Община Ботевград се включва в Часът на земята - 2018

20 Март 2018, 10:03
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1303 10


Знаковото световно събитие на WWF, Часът на Земята, за пореден път ще обедини милиони хора по света в послания и действия за опазване на планетата.

Нашият споделен дом е изправен пред застрашителна загуба на биоразнообразие и климатични промени. Затова природозащитната инициатива на WWF обединява отделни хора, бизнеси и правителства в търсене на решения и конкретни действия за изграждане на здравословно и устойчиво бъдеще за всички.

Започвайки като символично събитие за гасене на осветлението в Сидни през 2007 г., Часът на Земята вече се отбелязва в повече от 180 държави като световен споделен момент на солидарност за планетата.
През последното десетилетие Часът на Земята вдъхнови милиони да подкрепят и да участват в проекти за опазване на климата и на природата. Движението спомогна за създаването на 3,4 милиона хектара защитена морска зона в Аржентина, 2,700 хектара гора, наречена „Часа на Земята“ в Уганда и помогна за приемането на ново законодателство за опазване на моретата и горите в Русия.

И тази година община Ботевград ще вземе участие в кампанията като на 24 март– Часът на земята от 20:30 ч. до 21:30 ч. осветлението на обществените сгради в града ще бъде изключено.

На 23 март от 12:45 ч. в Библиотека „Иван Вазов“ с ученици от 11-ти клас на ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ ще се проведе дискусия на тема „Часът на Земята“. По време на инициативата ще бъдат прожектирани два кратки филма, озаглавени „Колко струва природата“ и „Непознатите гори“, предоставени от WWF България.

Първото издание на Деня на жабешкото блато ще бъде проведено на 22 март. Уникалната миграция на Планинската жаба (Rana temporaria), която се осъществява само в местността „Мухалница“, ще бъде отбелязана с множество инициативи за деца и възрастни, насочени към опазването на биоразнообразието.

Поддръжниците на инициативата могат да посетят международната платформа connect2earth.org, за да споделят какво означава за тях биоразнообразието и природата в местата, където живеят, и да научат повече за природозащитата. Актуални новини за инициативата през тази година може да следите на http://www.wwf.bg/?uNewsID=324255.


Източник: balkanec.bg

Коментари (10)

  • Отговори (10) (8)
    1. добавен от: Анонимен 20 Март, 11:20

    През Ноември 2015 се изключихте от часа на мозъка, така че вече, в каквото и да се включвате, няма никакво значение. Недоразумението гавалигльо съсипа всичко и провали цялата община. Все се оправдава с Ту'лата, но е свръх смешно, мизерно и жалко да използва изимислици за друг човек, за да оправдава своите 2 години на провал, излагации и пълна липса на положителни резултати

    • (6) (2)
      1. добавен от: ББ 20 Март, 16:10

      Лайнометите си отвориха устата.

  • Отговори (8) (7)
    2. добавен от: Анонимен 20 Март, 12:07

    1- вземи се омотай в жици и се включи в контакта.

  • Отговори (11) (4)
    3. добавен от: Анонимен 20 Март, 12:11

    Абсолютно безинтересни инициативи. Цялата община спи.

  • Отговори (6) (5)
    4. добавен от: Анонимен 20 Март, 12:45

    Положителни резултати има и не са малко,но ги вижда този,който иска!

    • (6) (3)
      1. добавен от: Анонимен 20 Март, 12:49

      Не съм привърженик на тухлата, даже напротив, но в общината има поне 200 служители, чиито резултати са все по-невидими.

    • (4) (8)
      2. добавен от: Анонимен 20 Март, 14:24

      да, виждат ги само ограничените последователи на недоразумението гавалигльо с овчи мозъци. дал им е по една бала слама да си пасат и да го подкрепят. а не по-тъмнокожите от севера позволява да нарушават законите и след това ги пази от полицията и закона. не знам ти от кои си, но явно това доста те устройва

  • Отговори (3) (2)
    5. добавен от: Анонимен 21 Март, 09:16

    Няма страшно. Всички вече виждат елементарните номерца на безполезното недоразумение гавалигльо и разбират, че той съсипа всичко и провали цялата община. Все се оправдава с Ту'лата, но е свръх смешно, мизерно и жалко да използва изимислици за друг човек, за да оправдава своите 2 години на провал, излагации и пълна липса на положителни резултати. Чичо В. и останалите кукловоди също разбраха, че е станало голямо НЕДОРАЗУМЕНИЕ и много скоро ще поправят грешката, като сложат някой сериозен, умен, отговорен, достоен и най-вече мъжествен мъж

  • Отговори (3) (1)
    6. добавен от: Анонимен 21 Март, 10:09

    № 5, ти да не си джендър та ти трябва по-мъжествен мъж? :x :x :x

    • (1) (3)
      1. добавен от: Анонимен 21 Март, 11:17

      Не, овчи мозъко. Твоят водач недоразумението гавалигльо е джендър (както и ти най-вероятно, щом веднага за това заговори). Иска да накара българи и цигани да учат заедно, след това ще иска и да въведе тая малоумщина с джендърите и тотално да унищожи общината. Все пак безполезната пионка само това прави - малоумщини, с които унищожава общината.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete