Петък, 26 Април 2024, 15:25

Община Елин Пелин: Кметът остава!

27 Декември 2017, 18:50
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 2095 2


Ивайло Симеонов ще продължава да изпълнява задълженията си като кмет на община Елин Пелин. Решението е взето от тричленен състав на Върховния административен съд, а вместо предколедно поздравление, общинската администрация побърза да се похвали с решението на интернет страницата на Общината.
Делото беше започнато по жалба на самият Симеонов, който оспорваше решение на ОИК – Елин Пелин, с което не му бе предоставено право на изявление по казуса с напускането на фирма „Сине Саунд Интернешънал“ ООД. Прокуратурата също обжалваше решение на ОИК Елин Пелин, но това, с което комисията остави на поста Ивайло Симеонов. Така жалбите бяха гледани в едно дело от ВАС, а решението е окончателно и не подлежи на обжалване. За съжаление на жителите на община Елин Пелин решението не е по-същество и отново не става ясно дали е имало нарушение на ЗМСМА от страна на Симеонов. Съдебния състав е отхвърлил възражението на прокуратурата срещу решението на ОИК Елин Пелин, защото то е направено в седем дневен срок от получаването на решението. Според съда обаче това възражение е следвало да се направи в рамките на седем дни от обявяването му на интернет страницата на ОИК Елин Пелин.
Началото на кметския мандат също бе белязан от подобен скандал. Тогава ОИК Елин Пелин проверяваше, дали Симеонов е спазил срока, след като е избран за кмет да напусне фирмата „Димар 88“ ЕООД, еднолична негова собственост. Общинската избирателна комисия и тогава отсъди в полза на кмета, а за пропуснатите срокове виновен се оказа адвокат Антон Марков – главен юрист на общината и председател на ОИК Елин Пелин. Марков подаде оставка и се раздели и с двата поста.


Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (1)
    1. добавен от: Анонимен 27 Декември, 21:04

    Много е лизгав пак се измъкна

  • Отговори (5) (1)
    2. добавен от: Анонимен 28 Декември, 08:28

    Още 2 години ще четем тук всякакви пародийни решения и действия :D :D :D

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete