Петък, 26 Април 2024, 15:47

ОБЩИНА ЕЛИН ПЕЛИН СТАРТИРА НОВ ПРОЕКТ, ФИНАНСИРАН ОТ ЕС

30 Юли 2014, 06:28
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 2222 0


В заседателната зала на Община Елин Пелин се проведе пресконференция по повод стартирането на проект „Повишаване на професионалната компетентност на служителите в Община Елин Пелин”, финансиран по Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № 13-22-65/13.12.2013г., по Оперативна програма „Административен капацитет”, Приоритетна ос ІI „Управление на човешките ресурси”, подприоритет  2.2. „Компетентна и ефективна държавно администрация”, бюджетна линия BG051PO002/13/2.2-11.
Проекта трябва да приключи на 13-ти септември тази година, а общата му стойност 89 081,73 лв.

Пресконференцията бе открита от г-жа Сребрина Гаджева – представител на фирмата, която осъществява мерките по информация и публичност. Тя изложи подробно  целите, дейностите, бюджета и резултатите залегнали в проекта. Сред присъстващите бяха служители от общинската администрация, жители на града и др. гости.

В  рамките на проекта са предвидени езикови обучения по английски език, през които ще преминат общо 40 служителя, както и обучения по компютърна грамотност, които ще се посещават от 52 служители на администрацията. С цел актуализация на потребностите свързани с по-модерно, прозрачно и гъвкаво управление ще се  проведат и специализирани обучения по ключови компетентности на следните теми: „Комуникативни и презентативни умения”, "Социални отношения, ефективни преговори и справяне с конфликти", „Ефективно лидерство“. По тази дейност е предвидено да бъдат обучени общо 88 служителя. Част от обученията ще бъдат проведени от Института по публична администрация, а останалите възложени на външна фирма изпълнител.
Чрез реализираните по проекта обучения служителите на общината ще повишат своята квалификация и ще усъвършенстват своите умения. Това ще допринесе за постигането на общата цел на проекта, а именно подобряване на качеството и ефективността на предоставяните от община Елин Пелин услуги към гражданите и бизнеса.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete