Петък, 26 Април 2024, 23:33

Община Костинброд подписа договор за обществен превоз на пътници по автобусните линии от общинската и републиканската транспортни схеми

1 Януари 2019, 10:34
(0) (1)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1902 3


След повече от десет години без постоянен договор съществуващ непосредствен риск от прекъсване на обществения превози, подписани многобройни анекси за определени времеви периоди, в края на 2018г. се подписа 5-годишен договор между избран автобусен превозвач и общината ни!

След проведена обществена поръчка по реда на ЗОП (Закон за обществени поръчки) и явил се единствен желаещ кандидат, в последният календарен ден на 2018г. се подписа договор между община Костинброд и “ Автобусни превози – Костинброд“ООД .

За да не остане община Костинброд без обществен транспорт, до момента се прилагаше спешна мярка с компромиси от страна на държавни институции – чрез подписване на временни анекси!

Към настоящия момент за квотата на Столична община (която е 50% от курсовете по линия София-с.Петърч) процедурата все още не е приключила.

След избор на превозвач за Софийската квота се очаква въвеждане на новите условия за предоставяне на транспортната услуга. Един от най-дългогодишните и сложни казуси за жителите на общината ни, а именно общественият транспорт очаква своето окончателно разрешаване в първото тримесечие на 2019г.

Гражданите на община Костинброд ще бъдат уведомени своевременно и предварително за новите условия по предоставяне на услугата чрез средствата за масова информация!

Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Анонимен 22 Август, 21:48

    Защо бе хора спирате единствения удобен автобус до центр. Жп гара.Помислете и за нас които ползваме автобусен транспорт.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 26 Август, 10:42

    Как да стигна за 1смяна няма транспорт

  • Отговори (1) (0)
    3. добавен от: Анонимен 26 Август, 10:46

    Жителите на Костинброд ще ходят пеша за 1 смяна

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete