Вторник, 25 Юни 2019, 08:38

Община Костинброд подписа договор за обществен превоз на пътници по автобусните линии от общинската и републиканската транспортни схеми

1 Януари, 10:34
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 563 0


След повече от десет години без постоянен договор съществуващ непосредствен риск от прекъсване на обществения превози, подписани многобройни анекси за определени времеви периоди, в края на 2018г. се подписа 5-годишен договор между избран автобусен превозвач и общината ни!

След проведена обществена поръчка по реда на ЗОП (Закон за обществени поръчки) и явил се единствен желаещ кандидат, в последният календарен ден на 2018г. се подписа договор между община Костинброд и “ Автобусни превози – Костинброд“ООД .

За да не остане община Костинброд без обществен транспорт, до момента се прилагаше спешна мярка с компромиси от страна на държавни институции – чрез подписване на временни анекси!

Към настоящия момент за квотата на Столична община (която е 50% от курсовете по линия София-с.Петърч) процедурата все още не е приключила.

След избор на превозвач за Софийската квота се очаква въвеждане на новите условия за предоставяне на транспортната услуга. Един от най-дългогодишните и сложни казуси за жителите на общината ни, а именно общественият транспорт очаква своето окончателно разрешаване в първото тримесечие на 2019г.

Гражданите на община Костинброд ще бъдат уведомени своевременно и предварително за новите условия по предоставяне на услугата чрез средствата за масова информация!

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Подготвихте ли се за лятото?

Анкета » коментари (4)

Подготвихте ли се за лятото?

отговори
Да (111)
70% Complete
Не (79)
70% Complete
Няма да почивам, поради липса на средства (123)
70% Complete