Неделя, 20 Януари 2019, 21:14

Община Костинброд подписа договор за обществен превоз на пътници по автобусните линии от общинската и републиканската транспортни схеми

1 Януари, 10:34
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 335 0

След повече от десет години без постоянен договор съществуващ непосредствен риск от прекъсване на обществения превози, подписани многобройни анекси за определени времеви периоди, в края на 2018г. се подписа 5-годишен договор между избран автобусен превозвач и общината ни!

След проведена обществена поръчка по реда на ЗОП (Закон за обществени поръчки) и явил се единствен желаещ кандидат, в последният календарен ден на 2018г. се подписа договор между община Костинброд и “ Автобусни превози – Костинброд“ООД .

За да не остане община Костинброд без обществен транспорт, до момента се прилагаше спешна мярка с компромиси от страна на държавни институции – чрез подписване на временни анекси!

Към настоящия момент за квотата на Столична община (която е 50% от курсовете по линия София-с.Петърч) процедурата все още не е приключила.

След избор на превозвач за Софийската квота се очаква въвеждане на новите условия за предоставяне на транспортната услуга. Един от най-дългогодишните и сложни казуси за жителите на общината ни, а именно общественият транспорт очаква своето окончателно разрешаване в първото тримесечие на 2019г.

Гражданите на община Костинброд ще бъдат уведомени своевременно и предварително за новите условия по предоставяне на услугата чрез средствата за масова информация!

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (0)

Къде да бъдат вложени най- много средства от Бюджет 2019 на община Ботевград?

Анкета » коментари (0)

Къде да бъдат вложени най- много средства от Бюджет 2019 на община Ботевград?

отговори
Рехабилитация на улици в града (11)
70% Complete
Рехабилитация на улици в селата (22)
70% Complete
Водопроводът в Ботевград и селата (49)
70% Complete
Реконструкция на Градския парк (3)
70% Complete
Благоустрояване на центъра в Ботевград (16)
70% Complete
Ремонт на детски и учебни заведения в Ботевград и селата (2)
70% Complete
Ремонт на обществени сгради в Ботевград и селата (2)
70% Complete
Друго (Напиши в коментар) (6)
70% Complete