Петък, 26 Април 2024, 04:25

Община Сливница инициира подписка с искане да се запазят съществуващите връзки с главния път при моста на Алдомировско блато

19 Август 2020, 19:43
(0) (0)
Сливница - Новини
Прочетена: 2130 2


От община Сливница споделят, че съгласно проекта за „Модернизация на път I-8 „Калотина-Софийски околовръстен път“ (АМ „Европа”) в участъка на моста, осигуряващ достъп до Военния полигон, Алдомировско блато, до Завода за негасена и хидратна вар „Пуклина“ и през който преминават и тежкотоварните камиони излизащи от кариера Козяк се премахват връзките за вход и изход до магистрала I-8 „Калотина-Софийски околовръстен път“. Предвижда се единствено да има пресичане на две нива – мост без връзки.

От общината допълват, че ако проектът се реализира така цялото тежкотоварно движение ще се насочи през уличната мрежа на град Сливница. Също така това решение ще прекъсне връзката на стария международен път Сливница – Драгоман с новия скоростен път, която е много удобна и се ползва интензивно.

Новината идва като „гръм от ясно небе” тъй като при всяко посещение на обекта, премиерът Бойко Борисов обяснява, че по искане на кмета на Сливница ще се запазят сегашните връзки при Алдомировско блато и ще се построи още един пътен възел.
Община Сливница е инициирала подписка от жителите на общината, с която се иска да се запазят съществуващите връзки с новата автомагистрала. Подписката е разпространена в хранителните магазини на гр. Сливница, с. Алдомировци и сградата на общината. Може да бъде подписана до 24 август (понеделник) включително.



Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: фал 20 Август, 18:44

    Няма нужда 0 ако ремонтират и асфалтират стариапьт

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Силвия Благоева 21 Август, 15:31

    Могат ли в подписката да се включат хора,които не са жители на Сливница и общината?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete