Петък, 26 Април 2024, 14:40

Общината има намерение да изгради приют за безстопанствени животни

26 Юли 2017, 12:13
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3613 22


Община Ботевград задейства процедура по безвъзмездно прехвърляне на собственост върху имот - частна държавна собственост в полза на общината. Поземленият имот, заедно със застроената в него сграда, се намира в Промишлената зона на града.

Имотът е бивш склад на Гражданска защита и понастоящем не се използва по предназначение. Община Ботевград има инвестиционно намерение да изгради в имота приют за безстопанствени животни.

Програмата за овладяване на популацията на безстопанствените кучета в общината работи на принципа „Кастрирай и върни", като вече е утвърдена методология за намаляване на популацията на безстопанствените кучета. В програмата се предвижда и наличието на временен приют за безстопанствени животни за постигане на контрол, овладяване и намаляване числеността на популацията на безстопанствени животни, постигнато по хуманен начин, чрез кастрация, обезпаразитяване, ваксиниране, регистрация, идентификация и връщане по местообитаване.
Във временния приют може да останат само трайно увредени животни, неспособни да се справят сами.


Горепосочения имот, собственост на МВР, е подходящ за целите на Програмата като местоположение, както и поради наличието на открит терен (двор) и възможността за преустройството му в приют посредством някои ремонтни дейности, така че да се постигнат изискванията на Наредба 44 за ветеринарно-медицинските изисквания към животновъдните обекти.

С писмо до областния управител на Софийска област и до кмета на Община Ботевград Иван Гавалюгов, Министъра на вътрешните работи на Република България изразява становище, че горецитирания имот е с отпаднала необходимост за МВР и не е необходим за изпълнение на функциите на структурите на министерството. Също така изразява положително становище относно процедурата за безвъзмездно прехвърляне.

Бъдещото управление и стопанисване на недвижимия имот ще се извършва само със собствени средства на Община Ботевград и няма да се ползват допълнителни финансови средства от държавния бюджет.


Източник: balkanec.bg

Коментари (22)

  • Отговори (30) (13)
    1. добавен от: Анонимен 26 Юли, 12:23

    Такъв приют отдавна има, но няма кой да го използва, защото ще ядоса избирателите си! Малоумните недоразумения нека не се чудят как да ни крадат парите за глупости и да ни увеличават данъците!

  • Отговори (18) (6)
    2. добавен от: Анонимен 26 Юли, 12:25

    Бря! Той и с климатик бе! :shock:

  • Отговори (8) (26)
    3. добавен от: Анонимен 26 Юли, 12:37

    Точно така номер 1, точно така!!!
    Тези зли бездушни недоразумения нямат капка жал в дупите си, не като нашият благочестив и добродушен пастир Г. Георгиев, който има милост към животни и хора и на мравката път прави! Той с неговите чисти помисли и благородно сърце направи така че хора и животни да живеят в мир по улиците на града и в жилищните квартали! Също както е било в самата райска градина, в каквато града се превърна по време на неговото царуване!
    Сега тези зли демонични недоразумения искат да ни разделят от нашите кучешки братя, и от цялото животинско царство!!! Хора без сърца!!!
    Самият поет е казал - "Човек и скот - дъбовно сближение"... Искаме си близките по душа нам скотове! Искаме си и Гергиев!!!

  • Отговори (16) (2)
    4. добавен от: Анонимен 26 Юли, 12:44

    За какво са се събрали толкова мангали и полиция пред РПУ то? Да не дал фира някой?

    • (15) (4)
      1. добавен от: Анонимен 26 Юли, 12:47

      Не бързай! Ще пише в сайта по-следващия петък. Евентуално...

    • (5) (7)
      2. добавен от: Анонимен 26 Юли, 12:59

      В другия сайт пише!

    • (6) (4)
      3. добавен от: Анонимен 26 Юли, 22:50

      Другото не е сайт, а кметска порнография, режисирана от един тъпанар с катинар и една дебела крава с помашки шалвари!

  • Отговори (16) (11)
    5. добавен от: Анонимен 26 Юли, 13:31

    Даите пари за нешто смислено за хората

  • Отговори (12) (22)
    6. добавен от: Анонимен 26 Юли, 16:18

    Ме мисля че идеята за приют е лоша. Всички се оплаквате че има безстопанствени кучета по улиците, че ви е страх да излезете, да си изведете децата. Тези животни не са паднали от небето а са изхвърлени от безодговорни, безсърдечни и плиткоумни стопани. Няма да е зле да бъдат прибрани обезпаразитени и кастрирани. Животинките не са виновни че са на улицата виновни сме ние, че сме тесногръди и безодговорни като народ.

    • (19) (5)
      1. добавен от: Анонимен 26 Юли, 18:19

      Абре дебил малоумен и неграмотен кметски, ПРИЮТ ИМА И СЕГА! Но не се използва! Ще се прави нов, за да се краде от две места!

    • (16) (4)
      2. добавен от: Анонимен 26 Юли, 19:20

      Не от две, а от три! В момента има два приюта - до пожарната и при изхода за Скравена! В тях няма нито едно животно от близо 2 години, но пък има подлоги на "работа" там, със заплати и осигуровки...

  • Отговори (1) (0)
    7. добавен от: Анонимен 26 Юли, 18:01

    хахаха пак ли след газопрпвода беше само с трупове на кучета преди години

  • Отговори (5) (16)
    8. добавен от: Анонимен 26 Юли, 18:32

    Разбира се, че трябва да има такъв приют за безстопанствени, бездомни, увредени, болни животни, каквито са най-добрите приятели на човека _ кучета и котки. Много хора вече сериозно са разбрали, че е много по-добре да другаруват с котка и/ или куче, отколкото с друго безсърдечно, егоистично, подло, зловредно сатанинско изчадие, каквито са много от заобикалящите ни хора. Повечето любители на такива животни са деца и честни, макар и бедни възрастни хора. Често пъти тези хора стигат до състояние да не могат да се грижат повече за своя приятел, любимо животинче или починал такъв човек и това са най-често причините за безстопанствени животни. Убедена съм, че никой не би изоставил безпричинно такъв приятел, свой любимец. Нима не е грозно и срамно да гледате по улиците гладни, болни, изнемогващи, мръзнещи животни, които в никакъв случай не са по-лоши, нито са по-вредни от хората общо взето?!

    • (13) (7)
      1. добавен от: Анонимен 26 Юли, 19:23

      Значи така - да има приют, а болницата да се закрие! Тъпа КУЧКАРКА! :x

  • Отговори (5) (11)
    9. добавен от: Анонимен 26 Юли, 19:34

    В статията се говори за помощ към живи същества а вие отново и отново опирате до пари... пари, пари и пак пари .. това ли е единственото важно нещо. Не мога да разбера какво лошо има в това да се помогне да беззащитно създание, което няма никаква вина за съдбата си.

    • (11) (6)
      1. добавен от: Анонимен 26 Юли, 22:16

      Ми бъркай в джоба и помагай, като си толкова загрижена за помиярите и за кражбите на недоразуменията!
      Ние данъци за кучета и кучки, за коне и каручки НЯМА да плащаме!

  • Отговори (4) (4)
    10. добавен от: Анонимен 26 Юли, 23:16

    Няма ли най-после да харесате нещо? Ама че злобари! Съсипахте си хубавия град, но това не ви стига, та продължавате да хулите още. Няма ли да започнете да си използвате главите по предназначение...

    • (4) (0)
      1. добавен от: Анонимен 27 Юли, 18:20

      Ми предложи нещо хубаво! Току-виж го харесаме!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete