Петък, 26 Април 2024, 08:55

Общината подписа споразумение за 200 000лв с МРРБ за водопреносния пръстен на Ботевград

21 Декември 2018, 13:08
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1660 0


В сряда община Ботевград подписа споразумение за трансфер на 200 000лв с Министерство на регионалното развитие и благоустройство за продължаване дейностите по подмяната на централния водопреносен пръстен в Ботевград. Това съобщи кметът на общината на редовния си брифинг с медиите.

„Сумата е, разбира се, далеч от необходимата, но в крайна сметка ние сме доволни, че има изобщо някакви средства от излишъка на министерството. Ние сме хора, които оценяваме дори и малкото”, каза градоначалникът.

С тези средства общината ще успее да покрие част от вече извършените разходи и дейности по подмяна на водопровода. Това обаче не е цялата сума, тъй като общината дължи 600 000лв. До момента са преведи 357 000лв авансово.

Кметът Гавалюгов изрази надежда, че през следващата година, държавата, която има морални задължения да подпомогне специално община Ботевград, ще финансира изцяло извършването на строително-ремонтните дейности по подмяната водопровода. Припомняме, че стойността на проекта е в размер на 2 200 000лв с включено ДДС. През септември община Ботевград съдейства за осигуряване на частен заем на фирма „Водоканал строй”, която извършваше подмяната на централния водопреносен пръстен на Ботевград Етап 1, като финансирането бе необходимо, за да бъде довършен първият етап. Тогава поради проблем с финансирането от страна на МРРБ ремонтните дейности бяха преустановени.

„Макар и със скромни средства, държавата показва, че не ни е забравила, за което имахме известно притеснение. Явно извинението на министър Нанков вече се материализира, както и признанието, че държавата е длъжник на община Ботевград”, заяви в заключение Гавалюгов.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete