Сряда, 28 Октомври 2020, 02:23

Общината с одобрен проект на стойност 5 806 000 лв. за ремонт на общински пътища

20 Декември 2019, 16:15
(3) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4087 32


По време на брифинг с медиите, кметът Иван Гавалюгов съобщи, че е одобрен изключително важен за Община Ботевград инфраструктурен проект, с който е кандидатствала през 2016 год. Общината е получила покана от Държавен фонд „Земеделие“ за сключване на договор. Размерът на финансирането е 5 806 000 лева по Програма за развитие на селските райони. Средствата са предназначени за рехабилитация и реконструкция на общински пътища.

Четирите пътища, които ще бъдат основно реконструирани и рехабилитирани са: отсечката между с. Боженица и разклона за с. Елов дол, участък около 4 км.; между с. Липница и с. Елов дол, около 3 км.; от входа на с. Врачеш до спирка Радовец, включва и ул.“Трети март“; най-дългата отсечка с около 4,2 км. е пътят за в. з. Зелин – от кръстовището с ул. „Захари Стоянов“ до обръщалото при складовете. Тези пояснения направи г-н Гавалюгов.

Допълнителните изисквания и част от условията за кандидатстване е във всеки един участък по дължината на цялото ремонтирано трасе да има положени две защитни тръби. Те ще се използват за различни комуникации, за да се избегне допълнително разкопаване на ремонтираните участъци в бъдеще.

Инвестицията включва и изграждане на тротоари на боженишкия път, както и по пътя за Зелин.
Успоредно с ремонта на пътя във Врачеш, общината предвижда да финансира със собствени средства подмяна на тротоарната настилка.

„Това е един проект, който премина през много сита. В крайна сметка можем да бъдем доволни, че се осигури необходимото финансиране. Това е една много сериозна инвестиция, която ще подобри значително свързаността между отделните населени места и ще подобри общинската пътна инфраструктура“, каза градоначалникът.Източник: balkanec.bg

Коментари (32)

 • Отговори (16) (6)
  1. добавен от: Анонимен 20 Декември, 16:21

  Много добра новина. Браво Кмете!

 • Отговори (6) (5)
  2. добавен от: Анонимен 20 Декември, 16:50

  А пари за заплати хах

  • (1) (1)
   1. добавен от: Анонимен 27 Декември, 08:08

   Какви заплати бе ...кретен ?! Заплати не ви трябват от тия пари ... и не ви се полагат щото не сте заслужили ...пътя е за всички ... и за мен и теб и за цялата община ... барем като пишете па хванете малко помислете...
   Заплати иска ... нема заплати ..гърч до последно ...

 • Отговори (11) (14)
  3. добавен от: Анонимен 20 Декември, 17:15

  Тия в врачеш не им трябва асфалт даже ако може да им махнете и тоя да си се бурчат в калта

 • Отговори (16) (5)
  4. добавен от: Анонимен 20 Декември, 17:22

  Този зам. кмет, който е от Врачеш, продължава да насочва всички средства за Врачеш. Той ли управлява Обината или Гавалюгов?

 • Отговори (7) (3)
  5. добавен от: Анонимен 20 Декември, 17:30

  Врачеш до Радовец а улица Мургаш ама те кметовете не са я виждали за да знаят че плаче за асфалт

 • Отговори (14) (4)
  6. добавен от: Анонимен 20 Декември, 18:10

  А в Трудовец, кога?

 • Отговори (11) (15)
  7. добавен от: Анонимен 20 Декември, 18:34

  А кмета на Трудовец кога ще каже нещо? Средства за селото? Или както каза един трудовчански зевзек „Гавалюгов на тези избори го изнесе като турист раница.....”, и с това се изчерпват задълженията към жителите на селото? 4 годинки май ще лапкаме мухи и ще гледаме сеира, без да се обаждаме и правим каквото и да било. Средна за страната заплатка, някой лев от основната работа и готово. Да ни е честито господа трудовчани. Лека вечер

 • Отговори (6) (6)
  8. добавен от: Анонимен 20 Декември, 18:42

  За Скравена нищо няма да говорим

  • (3) (1)
   1. добавен от: Анонимен 24 Декември, 13:48

   Вие от Скравена бяхте най-лютата опозиция на МИР и дори не допуснахте негов кандидат за кмет на общината. Сега си хванете възрастния представител за кмет, той май че сега е кмет на селото и студентката, която бяхте предложили, грабвайте кирките и лопатите и идете да си благоустройвате пълното с мургави "братовчеди" село.

  • (1) (0)
   2. добавен от: Анонимен 8 Януари, 13:21

   Скравена е наистина благоустроено село с нови водопроводи, газопроводи - дори и в Асф. база, канализация, с най много водни сондажи на нейна територия...

 • Отговори (4) (7)
  9. добавен от: Анонимен 20 Декември, 18:48

  Още не започнали нищо и никъде да се ремонтира,само проекти и идеи.Всички почваме да искаме да ни оправят нашата улица,айде по-спокойно,едно по едно и тогава ще цъфнем като майски рози и всички ще сме благословени.Апропо,а дано,ама надали!Весели празници и да бъдем едни по-добри християни занапред,за това се молим всички!

 • Отговори (5) (3)
  10. добавен от: Анонимен 20 Декември, 18:51

  Какво стана със срещата на кмета с ръководството на училище Вапцаров, вчера?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

Анкета » коментари (5)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

отговори
Напълно съм съгласен (535)
70% Complete
Не съм съгласен (298)
70% Complete
Съгласен съм за еднопосочно затваряне на улицата (237)
70% Complete