Петък, 26 Април 2024, 22:57

Общината ще финансира ремонт на улиците „Захари Стоянов” и „Г. С. Раковски”

30 Юли 2020, 22:52
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1405 5


По време на деветото редовно заседание на Общински съвет – Ботевград, което се проведе тази вечер, с пълно мнозинство бяха гласувани необходимите средства в размер на 540 000 лева, които ще бъдат осигурени от собствени приходи на Община Ботевград. Докладната бе подкрепена с 23 гласа „за”.

Двете улици „Захари Стоянов” и „Г. С Раковски” са с изключително компрометирана асфалтова настилка, тъй като по тях се извършва ремонт за подмяна на водопроводния пръстен, а и са прекарвани множество комуникации и са извършвани редица ремонти на възникнали аварии.

321 500 лева с ДДС ще бъдат разходвани за ремонта на участъка с дължина 660 метра от ул. „Г. С. Рковски”. Останалите 218 500 лева с ДДС са предвидени за участък от 370 метра от ул. „Захари Стоянов”.

„След приключване на дейностите по подмяната на централния водопреносен пръстен, ще имаме възможност да извършим и цялостното преасфалтиране на улиците, ремонт на всички шахти, включително и бордюрите”, каза кметът Иван Гавалюгов пред общинските съветници.

Той поясни, че средства не са предвидени в бюджета на Община Ботевград, но ще бъдат осигурени от продажбата на депонираните земни и скални маси.

„Вече имаме заявени 70 000 куб. метра, които ще търгуваме през следващата седмица. Те са на стойност 350 000 лева. Имаме предварително заявено намерение от строителите на новия скоростен път, че ще изкупят възможно най-голямо количество от депонираните около 500 хил. куб. метра земни и скални маси”, добави Гавалюгов.

Кметът заяви, че със средствата от продажбата на депонираните земни и скални маси ще бъде финансирано преасфалтирането на улици в Ботевград.

Общинският съветник Цветан Цолов предложи разходите за ремонта на двете улици да бъдат възстановени от АПИ, тъй като този участък от общинската пътна мрежа се ползва като част и от Републиканската пътна инфраструктура.
„Настилката се разрушава, заради ремонтите на АМ "Хемус", преминаването на транзитния трафик, както и изграждането на новия път Видин –Ботевград, тъй като трасето се ползва като част от обходни маршрути”, поясни Цветан Цолов.



Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

  • Отговори (11) (1)
    1. добавен от: Анонимен 30 Юли, 23:06

    Подкрепям мнението на г-н Цолов.

  • Отговори (3) (0)
    2. добавен от: Анонимен 31 Юли, 09:41

    Моля да се сложат поне два легнали полицая на ул.Раковски в района на парка, за да могат майките с деца да пресичат по-спокойно и шофьорите да не я използват като скоростна отсечка

  • Отговори (5) (0)
    3. добавен от: Анонимен 31 Юли, 10:07

    Да се забрани тировете и камионите, превозващи дърва, да ползват за гараж бившата наборна автомобилна школа /зад военния блок/.Те не само рушат пътната настилка,но тормозят денонощно живущите в жилищния блок и техните малолетни деца,като паркират на 5/пет/метра от него.

  • Отговори (1) (1)
    4. добавен от: Анонимен 31 Юли, 11:37

    Прав е Цолов, но АПИ и 1лв няма дадат, а какво остава да покрият цялата сума.

  • 5.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete