Петък, 26 Април 2024, 14:18

Общинска администрация и деца с еко инициатива

19 Януари 2021, 08:21
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 619 0


Община Костинброд кандидатства по предложение за безвъзмездно дарение на образователни детски комплекти за засаждане на дървета в кампанията „Засаждаме бъдеще с гората.бг“. Кампанията е с цел да даде възможност на хиляди деца да засадят и отгледат свое собствено дърво в Република България. Отдел „Оперативни програми и проекти“ към общинска администрация-Костинброд се ангажираха с инициативата и се включиха в кампанията "Засаждам бъдеще с Гората.бг". Поради противоепидемичните мерки всичко беше предварително окомплектовано от служителите в общинска администрация- Костинброд.
Всички училища и детски градини на територията на общината получиха комплекти за отглеждане на собствено дърво, инструкции за съхранение, засяване и отглеждане на семената.
Всеки комплект съдържа семена, подходящи саксии от 100% рециклиран материал, биотор и всичко необходимо, за да отгледат децата сами малко дръвче, което после да засадят. Общият брой на комплектите бяха 800 като се разпределиха по равно в шестте училища и четирите детски градини.
През следващите месеци ще следим и споделяме децата, които под зоркия поглед на своите учители ще посадят в саксии семена от дъб, явор, кестен, ясен, вечно зелени борове, габър и други дървета. Идеята е, когато поникнат, да ги посадят в своя двор и да се грижат за тях.
С включването в инициативата децата ще могат да проследят процеса на засаждане и поникване на младото дърво, а след година или 2 да го засадят навън.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete