Събота, 27 Април 2024, 05:26

Общински съветници в Елин Пелин оставят повече от 600 души без транспорт

22 Юни 2017, 00:23
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 4369 2


За пореден път общинските съветници от комисията по транспорт в Елин Пелин не взеха мерки за осигуряване на транспорт за живеещите в кв. Побит камък намиращ се на 4 километра от село Нови хан. Според одобрения от общината транспортен график и сключените договори с превозвачи част от курсовете през Нови хан се припокриват и реално не се изпълняват. За сметка на тези курсове общинската администрация предвиждаше да се преструктурират в курсове до кв. Побит камък, където жителите в момента нямат достъп до обществен транспорт. На редовно заседание на комисията бяха изслушани представители на двете превозвачески фирми ТОП ТРАНС и БК ТРАНС, които изразиха несъгласието си да обслужват жителите на кв. Побит камък. Според тях изпълняването на три курса дневно по един сутрин, обед и вечер ще наруши часовете за влизане в София и ще създаде напрежение сред пътниците от град Елин Пелин, които ще трябва да пътуват десетина минути повече. Това явно се оказа достатъчен аргумент за съветниците и председателя на комисията Благо Петров, които за пореден път отказаха да вземат решение.

В квартал Побит камък се намира комплексът „Сентрал парк“, който непрекъснато се разраства, а жителите са повече от 600. В момента тези хора са принудени да си намират собствен начин за придвижване до София и останалата част от община Елин Пелин. По изчисления на общината над 35 000 лева годишно влизат в общинската хазна от жителите на Побит камък, но въпреки това общината не е инвестирала нито лев обратно. Собствениците на апартаменти в комплекса създадоха собствено сдружение, което нееднократно е търсило съдействие от общината за разрешаване на транспортния проблем, но без успех вече 3 години.

Проблемът с транспорта в община Елин Пелин е системен, а недоволството от цената на услугата накара жителите на Равно поле да опитат да организират референдум за присъединяването на селото към Столична община. Жителите на Габра също са недоволни от разписанието на автобусите и се чувстват изолирани от останалата част на общината.


Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (2) (0)
    1. добавен от: Омбре 22 Юни, 21:35

    Поци е много долен и само Ани го кефи...по няколко пъти на ден

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Сил 17 Септември, 03:17

    Защо не направят и за Верила достъпни пътища за коли и линейки. Мъжът ми ме носеше на ръце до колата на нашия приятел,за да ме закара до болницата. Нямаме ни аптека,ни магазин да пазаруваме. Няма дори на спирката къде да се скриеш от дъжда или снега.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete