Петък, 26 Април 2024, 07:26

Официален старт на конкурса за детска рисунка в София област

18 Септември 2012, 05:39
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3513 0


На 17 септември 2012 г. (понеделник) от 09.00 ч. в 55 СОУ „Петко Каравелов“ започнаха тържествата по случай първия учебен ден и едновременно беше даден стартът на конкурса за детска рисунка на тема „Как искам Европейският съюз да промени моя град”. Пред официални лица и пред събраните ученици от І до ХІІ клас и над 500 родители приветствия отправиха директорът на училището г-жа Антоанета Таракчиева и кметът на район „Студентски“ г-н Димитър Дилчев  След това управителят на Областен информационен център София-град и София-област г-жа Ваня Радева представи конкурса за детска рисунка и условията за участие. Г-жа Радева обяви, че всички желаещи на възраст между 6 и 12 години, както от гр. София, така и от София област, могат да подават картините си в Областен информационен център София-град и София-област, намиращ се на бул. „Витоша“ 99, в периода 17 септември 2012 г. – 19 октомври 2012 г. Според регламента няма ограничения относно техниката на изработка на картините, нито техния формат, единственото изискване е те да са свързани с темата на конкурса. Едно дете може да участва само с една картина и само в един Областен информационен център. Произведенията на участниците могат да бъдат предавани само от родител/настойник/друг роднина над 18 г. или учител. Последва празнична програма с деца от училището и ритуално изпращане на училищното знаме, с което беше даден официален старт на първия учебен ден.

Първата фаза на конкурса се реализира на регионално ниво. Участниците са разделени в две възрастови групи:
–    от 6 до 10 години
–    от 11 до 12 години.

Конкурсът за детска рисунка се провежда под егидата на министъра по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев. Неин организатор е Централният информационен и координационен офис в Администрацията на Министерския съвет и 27-те областни информационни центъра.
На 1 ноември 2012 г. (Денят на народните будители) във всеки областен център ще бъдат обявени победителите в двете възрастови групи (от 6 до 10 и от 11 до 12 години). Класираните на първо място ще получат МР3 плеър, а всички останали участници – поощрителни награди. Картините на победителите в регионалните кръгове ще бъдат изпратени в София за националния кръг, от който също ще бъде излъчен победител. Официалната церемония по връчването на наградите ще се състои  на 21 декември 2012 г., когато министър Дончев ще се срещне с децата и лично ще връчи наградите на отличените. Победителите ще получат PSP конзола.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete