Петък, 26 Април 2024, 04:13

Официално бе открита новата спортна площадка в училището в Скравена

13 Юни 2018, 13:54
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2948 18


В ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”- с. Скравена днес официално бе открита новата комбинирана спортна площадка- за баскетбол и волейбол. Тържествената церемония се състоя в присъствието на кмета на община Ботевград Иван Гавалюгов, кмета на Скравена Методи Драганов, директора на ОП „Балкан” Михаил Михайлов, Цветан Миньовски, председател на училищното настоятелство, представители на читалище 19 февруари” –с . Скравена, представители на пенсионерския клуб в селото, жители на с. Скравена, учители и родители.

В своята реч водещата на събитието заяви, че реализирането на проекта е част от амбициозната и последователна политика на общината, за осигуряване на повече възможности за спортуване и пълноценен отдих на жителите на община Ботевград, в частност на жителите на с. Скравена. Както и за насърчаване на масовия спорт като средство за водене на здравословен начин на живот.

Думата за приветствено слово бе предоставена на директора на училището г-н Петко Петков: „Днес ние имаме радостта и гордостта да открием спортна площадка за баскетбол и волейбол”. По думите на директора изграждането на съоръжението е от важно значение за физическото и здравословно развитие на децата, защото дава възможност за пълноценен спорт. „Спортът е извор на здраве, сили и добро настроение. И много важен за изграждане на различни качества- от физическо, психическо, социално, морално и друго естество. Като директор и почитател на спорта съм много щастлив, че успяхме да обновим спортната площадка”, каза директорът.

Г-н Петков благодари на общината в лицето на кмета Иван Гавалюгов както и на г-жа Арсова, директор на Автомагистрали „Хемус”- клон Скравена и фирмата изпълнител, за реализирането на прекрасната площадка.

Думата бе предоставена на г-н Иван Гавалюгов, кмет на община Ботевград, който разказа, че преди около година и половина момчета от селото са отишли при него с молба да бъдат подобрени съоръженията за спорт в Скравена по повод тяхното желание да спортуват при по-добри условия. „Може би ви е известно, че в Скравена има добри баскетболни традиции и отбор, който много успешно се представя в аматьорската лига на България”.

Градоначалникът заяви категоричната си позиция на човек, който има специално отношение към спорта като цяло и в частност към баскетбола. „Радвам се, че днес имаме възможност да открием тази прекрасна площадка. Уверявам ви, че това е най-добрата спортна площадка. Настилката е от най-висок клас, най-съвременна, френска е. Кошовете отговарят на изискванията за спортуване на открито.
Нещото, което правим, искаме да го направим винаги по най-съвременните изисквания, ползвайки най-съвременните технологии, съоръжения и оборудване.” Кметът Гавалюгов пожела игрището винаги да е пълно с деца и младежи. За финал кметът се ангажира в най-близко време да бъде изградено и футболно игрище за отбора на училището в Скравена

Последва водосвет за здраве и благополучие, отслужен от отец Васил.

В празничната програма взеха участие ученици и мажоретен състав към ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”- Скравена.



Източник: balkanec.bg

Коментари (18)

  • Отговори (2) (9)
    1. добавен от: Анонимен 13 Юни, 14:07

    безполезната пионка недоразумението гавалигльо е в обичайната поза "май се нaakax" и обичайната сбръчкана намръщена физиономия

    • (2) (9)
      1. добавен от: Анонимен 13 Юни, 14:07

      много ясно, че ще е намръщен. все пак е в близост до учебно заведение, а ревливия гъзолизльо не ги харесва много тези неща

  • Отговори (5) (1)
    2. добавен от: Анонимен 13 Юни, 16:17

    Супер игрище. Браво!

  • Отговори (4) (0)
    3. добавен от: Анонимен 13 Юни, 16:53

    Честито и се радвайте,че имате модерна площадка.

  • Отговори (4) (0)
    4. добавен от: Анонимен 13 Юни, 16:59

    И да я пазят.

  • Отговори (0) (2)
    5. добавен от: Анонимен 13 Юни, 18:15

    Тоя Петков е голям измамник

  • Отговори (2) (0)
    6. добавен от: Анонимен 13 Юни, 18:32

    С какво те е измамил бе лъжец.

  • Отговори (3) (0)
    7. добавен от: Анонимен 13 Юни, 18:48

    Много си е точен Петков.

  • Отговори (2) (0)
    8. добавен от: Анонимен 13 Юни, 18:55

    Не пиши глупости 5

  • Отговори (4) (0)
    9. добавен от: Анонимен 13 Юни, 21:39

    Благодарности г -н Петков.уникално е това което правиш , на фона на мутренската ни държава.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 14 Юни, 17:30

    Петков е въздух под наляган със самочувствие без покритие

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete