Петък, 29 Май 2020, 09:54

Официално бе открито новото футболно игрище във Врачеш

12 Октомври 2019, 11:20
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1956 15


Днешното слънчево утро се превърна в истински празник на футбола за младите любители на спорта от с.Врачеш. В 10ч. тържествено бе открито новото футболно игрище с изкуствена настилка, находящо се в двора на ОУ „Отец Паисий“ в селото. „Нека от това спортно игрище тръгнат бъдещи спортисти, които да прославят името на селото и общината“, каза в словото си водещата.

Зам.- кметът на община Ботевград Борис Борисов и кметът на с. Врачеш Марин Бончовски прерязаха лентата на новото футболно игрище. Празникът продължи с водосвет за здраве на всички присъстващи и на бъдещите ползватели на новото съоръжение, отслужен от Отец Димитър.

Сред гостите бе и кметът на общината г-н Иван Гавалюгов.

Приветствено слово към амбициозните младежи и любители на футбола от Врачеш отправи зам.- кметът на община Ботевград г-н Борис Борисов.
„Добре дошли на днешния празник на футбола в с.Врачеш. Ще си позволя да ви върна малко назад във времето през 2015 година, когато изготвяхме нашата проекто-управленска програма и идентифицирахме един много сериозен проблем, който не е само в с.Врачеш, а в цялата община. Тогава ние видяхме как децата в големите и малките села в ранна детска възраст, още от детската градина, отиват да учат в Ботевград и после продължават обучението си там. Трябваше да се открият причините и да започне да се търси решение на този наболял проблем. Всъщност се оказа, че преподавателите в селата са едни големи специалисти и причината се оказва в това, че дълго време не бяха предприети никакви действия относно подобряване на инфраструктурата за младите хора в селата. В тази връзка през изминалите 4 години направихме всичко възможно и обновихме всичките детски градини в големите села- Трудовец, Скравена, Литаково, Врачеш. Във Врачеш не бяха предприемани ремонтни дейности от времето, в което аз съм учил в детската градина“, каза Борисов и допълни:
Този прекрасен обект, който днес откриваме, не е едно прекрасно бижу, с което да се хвалим, а още една малка стъпка в този процес, в който искаме да осигурим всички необходими възможности за младите хора в селата, които да растат тук и техните родители да ги отглеждат именно тук“.

Борисов изрази надежда за в бъдеще на това игрище да се организират много спортни прояви с много добро настроение. „Надявам се,че това е първата стъпка за възраждане на футбола в с.Врачеш, като поемаме ангажимент през следващата година да започне възстановяване и на стадиона, който се намира на Бошовата ливада“ , завърши Борисов.

Инж. Марин Бончовски връчи регистрацията на футболен клуб „Мургаш Врачеш“.
„Радвам се, че имаме такава дългоочаквана нова придобивка и съм щастлив, че мога да връча на регистрирано сдружение футболен клуб „Мургаш Врачеш“ тяхната официална регистрация“,каза Бончовски.
Последва празнична програма с участието на танцов състав „Мургаш“ в ръководител Радослав Цветанов.
Спортният празник на новото игрище продължи с демонстративен двубой между местни любители на футбола.

Припомняме, че за изграждането на съвременното спортно съоръжение Община Ботевград осигури 70 000лв от собствения си бюджет.


Източник: balkanec.bg

Коментари (15)

 • Отговори (9) (0)
  1. добавен от: Анонимен 12 Октомври, 13:10

  Браво! Честито да е!

 • Отговори (10) (0)
  2. добавен от: Анонимен 12 Октомври, 13:17

  Много закъсня това игрище, когато гледах внуците просто нямаше къде да ги заведа.Но деца се раждат и ще има кой да го ползва.

 • Отговори (12) (0)
  3. добавен от: Анонимен 12 Октомври, 13:34

  Изглежда страхотно! Браво за поредната хубава и смислена придобивка.

 • Отговори (10) (0)
  4. добавен от: Анонимен 12 Октомври, 13:41

  Браво!!! Честито на Врачежани!!! Не видях "президента" и спонсора на ФК Мургаш???

 • Отговори (2) (2)
  5. добавен от: Анонимен 12 Октомври, 14:06

  Какво праи Бончовски там като е в отпуска.Ойк да се самосезира.

  • (14) (0)
   1. добавен от: Анонимен 12 Октомври, 15:22

   Всеки е гражданин на тази община и може да ходи свободно, където си желае. Защо да не се отдаде заслуженото на г-н Гавалюгов? Всичко се случва по негова инициатива и желание за работа! Запомнете това е човекът, който мисли за нашите деца, а не за собствената си изгода

 • Отговори (8) (0)
  6. добавен от: Анонимен 12 Октомври, 15:24

  Какви деца и внуци имат Георгиев и Везенков? На втория даже не са в България. Много интересно дали имат представа от какво имат нашите деца?

 • Отговори (11) (0)
  7. добавен от: Анонимен 12 Октомври, 15:27

  Везенков се държи с нас , като с дебили! Прегръща, потупва по рамото, пощипва ни бузките! Унижение и отвръщение!! Никакъв шанс да го изберем за кмет!

 • Отговори (7) (3)
  8. добавен от: Анонимен 12 Октомври, 16:48

  Кмета Бончовски беше успешен кмет ,дано бъде преизбран.

 • Отговори (8) (0)
  9. добавен от: Анонимен 12 Октомври, 22:00

  Везенков се държи като клоун. Идиотска работа

 • Отговори (8) (0)
  10. добавен от: Анонимен 12 Октомври, 22:36

  Гавалюгов има 4 деца! Браво кмете

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (12)

Какво си пожелавате за Новата 2020 година?

Анкета » коментари (12)

Какво си пожелавате за Новата 2020 година?

отговори
Здраве, защото то е най-важното (1044)
70% Complete
Пари, че сме заникъде без тях (107)
70% Complete
Любов, за да е по-красив всеки наш ден (79)
70% Complete
Мир по Земята (162)
70% Complete