Петък, 26 Април 2024, 12:45

ОФК "Правец" измъкна победата при гостуването си на "Мътивир" (Ихтиман)

21 Април 2018, 19:38
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 2497 1


Футболистите на ОФК "Правец" се поздравиха с трети пореден успех, след като се наложиха трудно срещу отбора на "Мътивир" (Ихтиман) с 2:0 в мач от 13 кръг на А ОФГ София - Изток. Двубоят се игра на стадион "Керамик" (гара Елин Пелин), тъй като ихтиманци са наказани и имат забрана да домакинстват на свой терен.

Срещата премина изключително оспорвано, като играта често бе спирана заради нарушения и от двата отбора. Първото полувреме бе белязано от повече физически сблъсъци и не дотам футболни умения. Отборът на ОФК "Правец" влезна в мача припрян и не успя да развие максималния си потенциал. Гостите бяха пресирани от своя съперник, което в първите минути създаде хаус в редиците на правчани. В хода на мача футболистите на Христо Христов си стъпиха на краката, но въпреки това не стигнаха до по-сериозни голови положения. Същото важи и за отбора на "Мътивир" (Ихтиман), който не успя да блесне с нищо запомнящо се в предни позиции. Символичните домакини главно ритаха топката напред, след което се надяваха на грешка в отбраната на правчани. Така двете страни се оттеглиха на почивката при нулево реми след доста накъсана игра и слаб футбол и за двата отбора.

През второто полувреме играчите на ОФК "Правец" показаха подобрение в играта си, излязоха по-мотивирани и активно се впуснаха в търсене на победата. Това оказа своето влияние и малко след началото гостите стигнаха до попадение, дело на Тонислав Петков. Голът до голяма степен спомогна на правчани да се оттърсят от напрежението и да заиграят много по-добре. В средата на полувремето логичното се случи и отборът на ОФК "Правец" удвои преднината си. Брилянтно центриране от страна на левият бег - Пламен Иванов достави идеална топка за нахлуващия по дясното крило Денислав Ивайлов, който забоде топката неспасяемо във вратата на "Мътивир" с атрактивен плонж. Припомняме че крилото на правчани се разписа по идентичен начин миналата седмица срещу отбора на ФК "Пирдоп". До края на мача футболистите на ОФК "Правец" създадоха още голови положения, но не успяха да се възползват от тях. В заключителните минути правчани бяха поставени под натиск от страна на "Мътивир" (Ихтиман). Най-чистото голово положение за ихтиманци дойде малко преди края на срещата, когато техен футболист се пребори за позиция и се озова сам срещу вратаря. Стражът на ОФК "Правец" обаче спаси и запази мрежата си суха. С това желанието на символичните домакини да се върнат в мача бе смекчено и в крайна сметка победата отиде при правчани.

Следващата седмица отборът на ОФК "Правец" домакинства на ФК "Мирково". Двубоят ще се играе на 28 април (събота) от 11:30 в Правец. 



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ОФК "Правец"

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete