Петък, 26 Април 2024, 09:49

ОФК "Правец" продължава победната си серия, лидерът също преклони глава

4 Ноември 2017, 17:52
(1) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 2424 9


Мъжкият футболен отбор на "Правец" записа нова победа, с изключително важно значение. Тя дойде след завързан двубой с водача в класирането "Бенковски" (Костенец) в мач от 9 кръг на "А" Областна група - Изток. Правчани излъгаха гостите с 2:1, а успехът ги направи единствения отбор в групата, който все още не е допуснал загуба. Това пък от своя страна бе първо поражение за тима на "Бенковски", който имаше натрупан пълен актив от точки и се явява фаворит за първото място през тази кампания.

Срещата започна по възможно най-добрия начин за "Правец". Още в 4-ата минута, Ангел Костадинов отбеляза и даде преднина на своя тим. Централният нападател, който се намира в завидна форма, успя да се възползва от грешка в защитата на "Бенковски", след което с хубав рейд мина покрай стража на гостите и вкара топката хладнокръвно. Въпреки това, домакините бързо бяха свалени на земята, след като в 13-ата минута получиха изравнителен гол. Той дойде след перфектно изпълнен пряк свободен удар, при който вратарят на  правчани остана безпомощен. Само 6 минути по-късно, "Правец" си върна преднината чрез Андрей Андреев, който вкара с глава. Правчани използваха умело своето домакинско предимство и стояха много по-добре от своя противник през цялото полувреме. В играта на "Бенковски" се личеше известна припряност и тимът не успя да покаже най-доброто от себе си.
Второто полувреме започна на бързи обороти. Още с първата си атака, гостите можеха отново да изравнят резултата, но стражът на "Правец" Веселин Димитров се отчете с много добра намеса. Тимът на "Бенковски" се поотърси от първоначалното напрежение и започна малко по малко да напипва почвата. По-сериозните положения липсваха, а в центъра на терена се разигра епична битка. Към края на второто полувреме, играта се накъса, често се налагаше и влизането на медицинско лице на терена. В заключителните минути от мача, отборът на "Бенковски" пое инициативата в търсене на изравнително попадение. Дълбоко прибрани в своята половина, домакините умело защитиха своята крепост и спечелиха така важната за тях битка.
След тази победа, ОФК "Правец" намали разликата между тях и лидера "Бенковски" (Костенец) на 2 точки. В момента тимът има актив от 22 точки.
На 11 ноември (събота) ще се играе и отложената среща между ОФК "Правец" и ФК "Мирково". При евентуална победа правчани ще се изкачат до първото място във временното класиране.

Ръководството на ОФК "Правец" изказва искрена благодарност към многобройната публика, която подкрепи отбора в този важен момент.



Източник: balkanec.bg

Коментари (9)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (2) (0)
    2. добавен от: Анонимен 4 Ноември, 19:36

    супер снимки, поздрави за фотографа

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 5 Ноември, 08:26

    Този типавия от Равнище,не ли конски фелшер?

    • 1.

      Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 5 Ноември, 09:03

    Веско "Пантерата" спаси победата накрая.N1 !!!

  • 5.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 5 Ноември, 18:57

    Браво момчета! Доказахте,че сте мъже и се преборихте с високомерните селяни от Костенец,като ги надиграхте категорично! Честита победа.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 5 Ноември, 21:54

    Евала на Дашин , той ни води към В група !

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 6 Ноември, 22:10

    Не искаме иск

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete