Петък, 26 Април 2024, 13:32

ОФК "Правец" със стряскаща победа над ФК "Петърч"

7 Април 2019, 19:21
(3) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 3269 3


Мъжкият футболен тим на ОФК "Правец" записа гръмотевичен успех с 10:1 над ФК "Петърч". В двубой от 12 кръг на "А" Областна група София - Запад, футболистите на Христо Христов тотално разпиляха своя съперник на своя земя в Правец. Срещата бе олицетворение на тотално превъзходство от страна на правешкия отбор, който изигра най-силния си мач до момента в първенството. Над всички в днешния сблъсък се отличи Ангел Костадинов, който наниза 5 гола за успеха. Теодор Бочев също се отчете със силно представяне, след като отбеляза 2 гола. Силно се включиха и Денислав Луканов и Христо Василев с по едно попадение на сметката си. Последният фатален удар за гостите нанесе влезлият като резерва Мартин Методиев.

Още с първата си атака, отборът на ОФК "Правец" успя да поведе в резултата. Ангел Костадинов бе чудесно изведен от капитана Иван Касапов и атакуващият футболист на домакините не сбърка, за да даде ранен тласък на своите. Гостите от Петърч се втурнаха в нападение и в ответната атака организираха интересна ситуация, която завърши с удар покрай вратата. Началните минути бяха изключително динамични и сякаш предрекоха истинското голово шоу, което предстоеше. Правчани контролираха владението на топката и разиграваха умело топката, без излишно напрежение. В 8-ата минута логичното се случи и домакините поведоха с 2:0. Денислав Луканов блесна с добър пас към Христо Василев, който от границата на наказателното поле реализира с премерен удар, удвоявайки резултата. 5 минути по-късно домакините стигнаха до трети гол. Отново Христо Василев вкара топката в мрежата на гостите след изпълнение от пряк свободен удар, но попадението бе отменено заради засада. В 17-ата минута прошка нямаше. Отново хубави отборни действия от страна на ОФК "Правец" доведоха до нов гол във вратата на "Петърч". Иван Касапов изведе хубаво включилия се напред по дясното крило Денислав Луканов, който напредна на скорост и разсече отбраната на съперника с пас към Ангел Костадинов. Юношата на клуба не сбърка и след отличното си включване се разписа за втори път. 6 минути по-късно последва нов удар за тима на "Петърч". Дилян Петров матира защитната четворка на гостите и изведе чудесно нападателя Теодор Бочев, който с техничен удар преодоля вратаря - 4:0. Малко по-късно титулярният страж на гостите получи контузия и бе принудително заменен. Тук някъде вече може би интригата тотално се изпари, а тимът на "Петърч" сломи духа си. Неприятна новина пристигна и в лагера на ОФК "Правец" малко преди почивката, когато капитанът Иван Касапов получи тежък удар в областта на китката и също бе сменен. Малко след това двете страни се оттеглиха на полувремето при резултат 4:0.

След подновяването на играта ситуацията на изкуствения терен в Правец остана непроменена. Атакуващата мощ на правчани продължи хода си и устремът на домакините сякаш нямаше спирка. Блестящото представяне на Ангел Костадинов до момента бе подпечатано с нови две попадения на неговата сметка и резултатът стана 6:0. Неслед дълго се стигна до нова промяна в цифрите, след като Денислав Луканов също записа името си сред голмасйторите за 7:0. Тимът на "Петърч" осъзна, че няма какво да губи и организира няколко добри атаки на свой ред. Една от тях завърши с хубаво центриране от десния фланг и прострелен удар от зоната на дузпата, с което гостите вкараха почетно попадение в срещата. Веднага след това обаче последва мигновена реакция от страна на ОФК "Правец". Теодор Бочев бе в основата на гол-шедьовър и едно от най-красивите изпълнения днес, след като успя да се разпише от доста трудна позиция в лявата зона на игрището, пращайки топката неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата - 8:1. До края на мача Ангел Костадинов прибави още един гол към страховитата си сметка, а влезлият като резерва Мартин Методиев заби финалния пирон в ковчета на "Петърч" за 10:1.

Във временното класиране отборът на ОФК "Правец" остава на 5-то място с 21 точки на сметката си. 4-ия Козаро е с една повече.

Следващата седмица тимът на ОФК "Правец" гостува на 3-ия в подреждането "Ком 98" (Годеч). Разликата между двете страни е само точка, а срещата ще бъде от изключително значение. Двубоят е на 13 април от 16:00 ч. в Годеч.

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ОФК "Правец"

Коментари (3)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Анонимен 7 Април, 23:51

    браво на целият отбор, евала софче показа че трябва да си титуляр

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 8 Април, 21:02

    А, Трифон?

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: xxx 11 Април, 17:54

    джаича е велик тренер

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete