Петък, 26 Април 2024, 15:15

ОФК "Правец" закри полусезона с тежко поражение от лидера ФК "Драгоман"

3 Ноември 2018, 18:28
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 1920 3


Футболистите на ОФК "Правец" изиграха последния си двубой от есенния полусезон на "А" Областна група - Запад. Правчани имаха нелеката задача да спрят устрема на чудесно представящия се до този момент и първи в класирането тим на ФК "Драгоман".  Възпитаниците на Христо Христов обаче определено нямаха ден и закономерно инкасираха неприятна загуба с 1:4. Двубоят се игра на официалния терен в Правец.

Домакините стартираха двубоя припряно, като в играта им се забелязваше излишно напрежение. Въпреки това през първите 45 минути единственият отбор, който жестоко можеше да съжалява, бе този на ОФК "Правец". Още в 3-ата минута Теодор Бочев бе хубаво изведен на стрелкова позиция сам срещу стража на гостите, но ударът му премина над вратата. Последваха още няколко интересни атаки за првачани, но домакините така и не намериха пътя към гола. Най-опасната ситуация за цялото полувреме се откри пред фланговия футболист на ОФК "Правец" - Денислав Ивайлов. Бързоногото крило получи хубаво центриране отляво, при което излезе на идеална позиция в опразнената врата на съперника, но топката се удари в напречната греда. Това до голяма степен предизвика смут в играта на правчани и неслед дълго гостите нанесоха своя удар. Противно на събитията на терена, отборът на ФК 'Драгоман" поведе в резултата, след като хубаво изработи защитата на домакините в средата на полувремето. Последва известен натиск от страна на гостите, които имаха и претенции за дузпа в своя полза на два пъти в мача. Главният съдия Васимир Ел-Хатиб обаче остана безмълвен. Точно преди сигнала за край на полувремето, футболистите на ОФК "Правец" изненадващо стигнаха до изравнително попадение. Капитанът Иван Касапов бе точен след мощен удар от дистанция. Така двата отбора се оттеглиха на почивката при психологическо предимство за правчани, а най-интересното тепърва предстоеше.

През второто полувреме отново тимът на ОФК "Правец" стартира по-активно. Липсата на концентрация при завършването на атаките обаче изигра лоша шега на домакините. След като търпеливо изчакаха атакуващата вълна на своя съперник, футболистите на ФК "Драгоман" отново поведоха в резултата. Голът им бе идентичен с първия, който отбелязаха във вратата на правчани. След това попадение интригата в срещата тотално се изпари. Играчите на ОФК "Правец" предприеха рисков ход в търсене на бързо връщане в срещата, но в крайна сметка това им изигра лоша шега. Впускането в предни позиции доведе до много празно пространство, оставено от защитата на домакините. Гостуващият отбор умело изигра своя опонент в тактически план и с мощни контраатаки отбеляза два безответни гола, с които подпечата своя успех в днешния двубой. 

След днешната загуба отборът на ОФК "Правец" сдаде 4-ото място и вече се намира на 5-ата позиция с 15 точки в актива си. Тимът на "Спортист" (Драговищица) изпревари правчани, след като днес победи с 3:0 "Зенит" (Церово) и вече има с точка повече от своя съперник. 



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ОФК "Правец"

Коментари (3)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Бай Суджук 6 Ноември, 12:25

    Закривай, пияниците!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: xxx 18 Ноември, 08:55

    стратегически ход на великия тренер джаич.догодина ще им сложи петичка насред драгоман

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 28 Декември, 12:03

    Дръвничар

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete