Петък, 26 Април 2024, 13:33

ОП БКС ще чисти и в селата, благодарение решението на ОбС за увеличение на персонала

28 Юли 2016, 11:02
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2733 28


Искането на директора на ОП БКС Ангел Ангелов за увеличение броя на персонала в общинското предприятие получи необходимия брой гласове подкрепа в Общински съвет днес. Осемнадесет съветници гласуваха „за”, 9 се въздържаха, нямаше против. С това решение 24 нови длъжности ще бъдат разкрити в предприятието. Това са:
•   в отдел „Ремонт и поддръжка" - 13 бр. служители: технически ръководител - 1 бр.; шофьор / машинист - 6 бр.; Оператор / общ работник - 6 бр.
•   в отдел „Сметосъбиране и сметоизвозване": технически контрольор / домакин / - 1 бр.
 в отдел „Чистота и благоустройство" - 10 бр. служители: шофьор - 2 бр.  и   работник озеленяване /чистач- 8 бр.
 
Кметът Иван Гавалюгов подкрепи искането, изтъквайки като основен мотив, че през август изтичат гражданските договори на наетите чрез Бюрото по труда в Ботевград 26 работници по временната заетост. По думите му програмата приключва, с което персоналът в ОП БКС ще се окаже крайно недостатъчен в бъдещата си работа.

Общинският съветник от коалиция ОББО Силвия Христова даде предложение всяко село да може да разчита на група, която не еднократно и аварийно да почиства и ремонтира. По този повод тя поиска да бъде съставен график за селата. Мариана Босовска (бивш общински съветник) пък предложи работници на ОП БКС да чистят по 2 пъти в седмицата в селата. Общинският съветник от БСП Иван Райчинов заяви, че подкрепя докладната записка с мотив, че хигиенизирането на кофите за отпадъци е важно и с увеличение на персонала, това ще отпадне като ангажимент на гражданите. Той също поиска група да почиства в Скравена.
Отчетът за дейността на предприятието за изминалите 4 месеца и 10 дни също бе приет с гласовете на 14 съветници, един бе против и 12 (от ОББО) се въздържаха.

Акцент в дебатите бе ремонтирането и недостатъка на контейнерите за отпадъци и колко пари са отделени за тяхното хигиенизиране. Директорът Ангел Ангелов в отговор посочи, че поради засилено генериране на отпадъци през летния сезон ОП БКС не може да си позволи да изтегля от употреба контейнери, за да бъдат ремонтирани. Подложени на ремонт са само тези, които са в най-окаяно състояние, наследени от предишното управление. По думите му през лятото количеството на генерираните отпадъци скачат от 500 на 610 тона. Отделно 180 тона отпадъци са прибрани от озеленителска дейност и почистване през изминалите 4 месеца. Извозени са изхвърлени мебели, автомобилни гуми и др. Ангелов съобщи, че са закупени нови 100 пластмасови контейнери и 240 кофи за Ботевград. Той поясни, че дейността на общинското предприятие засега е съсредоточено само в Ботевград, като предстои то да пренесе работата си и в селата. За целта е необходимо увеличение на персонала, подчерта Ангелов. План сметката за подмяна на контейнери и кофи за боклук е 150 хил.лв уточни кметът Гавалюгов.

Общинският съветник от ОББО Георги Георгиев се закани, че ще сезира Прокуратурата относно разполагането техниката на ОП БКС в двора на „Родина 75 И” ЕООД  в ликвидация. На второ място той посочи, че реализираните над 191 хил.лв за дейността на ОП БКС е форма на източване на общината. Кметът Иван Гавалюгов не се съгласи с неговото твърдение.

Общинският съветник Спасен Ценов подчерта значимостта в работата на ОП БКС.”Ангелов откликва на всички дребни сигнали. Усилията, които той и работниците полагат са видими в Ботевград, а в последствие съм сигурен и в селата”, подчерта Ценов.
 В хода на дебатите стана ясно, че Община Ботевград е спечелила на втора инстанция и пред ВКС съдебното дело относно отписването гаражите на БКС ЕООД от активите на Община Ботевград, както и по повод тяхната продажба, което се третира като незаконно.

 Председателят на ОбС Мартин Тинчев, който гласува въздържал се увеличение броя на персонала на предприятието, заяви, че е безотговорно само веднъж да се мият улиците на Ботевград. По този повод Филип Филипов от ГЕРБ заяви, че относно тази дейност е необходимо да е закупи съответната техника и да се обучи персонал за работа с нея. Много отдавна той бе дал предложението за миене на улиците, но едва сега му се обръща нужното внимание – със създаването на новото БКС.

Източник: balkanec.bg

Коментари (28)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 28 Юли, 11:24

    Еи тези господа няма да се спрът пред нищо айдук Новаченски минати времето.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 28 Юли, 11:32

    На кой са продадени или обещани тези гаражи?Та Гошето дига толкова шум.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 28 Юли, 11:36

    Гаражите вече са на общината, но най-вероятно Георгиев си ги е броил за свои.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 28 Юли, 11:37

    абе хора не се ли намери някой да му пръсне тиквата на тоя и да му обере сичката пара

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 28 Юли, 11:51

    Нека всички подкрепим г-н Ангелов и хората, които ръководи! Браво, благодарим за това, което направихте до момента! Не си спомням толкова отзивчив ръководител! С добронамереност и уважение към града и хората - нека да уважаваме усилията, да пазим чистота, да бъдем по-добри! А онези - другите, които пречат на всяко добро дело, има кой да ги съди! Успех на всички, които мислят за нашия град и честно работят за него и гражданите му! Сигурен съм, че и в селата ще видят и се радват на ред, чистота и добро отношение!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 28 Юли, 12:08

    Когато Шопа отговаряше за това звено градъ беше прелял от мърсотия сега се по исчисти и стана непрятно за някои господа.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 28 Юли, 12:30

    Вместо да лови покемоне :lol:

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 28 Юли, 12:41

    Как не го е срам Георгиев,то бива простотия и наглост,ама той прекали.Няма ли правосъдие и справедливост за неговите нарушения и злоупотреби?

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: аз 28 Юли, 12:41

    лесно не се пуска кокал защото явно гнома иска още да глозга и затова цвърчат денонощно ! Не се връзвайте на това нищожество селяндурско на въдицата то е като кърлеж ! Ефекта от свършеното е видим всичко за няколко месеца не може да бъде променено ! А господин КМЕТА стъпва върху минно поле оставено от този урод.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 28 Юли, 12:53

    Този е абсолютна пародия ,две изречения не можа да сглоби ......но е много мотивиран. Браво на Ангелчо

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete