Петък, 26 Април 2024, 13:30

Още 7 дни “Заедно в час” набира кандидати за програмата си от София област

8 Ноември 2019, 14:05
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1515 7


Още седем дни “Заедно в час” търси кандидати за нови участници в програмата си за професионално и лидерско развитие от региона София област. Организацията работи успешно с училища партньори от своето създаване.

Всички желаещи трябва да кандидатстват на сайта на организацията zaednovchas.bg до 15 ноември, петък. Това е първият етап от процеса на подбор за участниците. Одобрените кандидати ще започнат работа в училище през септември 2020, като преди това ще преминат през сериозна подготовка и интензивно обучение.

"Заедно в час" работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование и възможност да реализира потенциала си, независимо от средата, в която живее, и социално-икономическия си произход. Организацията помага за това нови хора - успешни професионалисти и завършващи студенти, да влязат в системата на българското образование и да работят дългосрочно за положителна промяна в системата и намаляване на образователното неравенство в страната.

От следващата учебна година “Заедно в час” разширява обхвата си в страната и участниците в програмата на организацията ще могат да работят в училища партньори на “Заедно в час” в 20 области - Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Добрич, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, София-град, София-област, Стара Загора, Търговище и Шумен. Това ще зависи от наличните позиции в училищата и профила на участниците в програмата.

КАКВО ВКЛЮЧВА ПРОГРАМАТА

Участниците в програмата на “Заедно в час” получават специално разработени обучения, менторска подкрепа, учителска правоспособност, намиране на позиция в училище, възможности за кариерно развитие, полезни ресурси, финансови стимули, професионални контакти и силни приятелства.

Обучителната програма на “Заедно в час” е специално разработена за ефективно преподаване с фокус върху ученика и включва методи, които помагат на всички ученици да напредват, независимо от първоначалното им ниво. Обученията използват доказали се образователни модели и се адаптира спрямо контекста в България, както и на базата на 10-годишния опит на “Заедно в час”.

Няма изискване кандидатите да имат учителска правоспособност. Одобрените участници придобиват такава в рамките на програмата в партньорство с български университети. Необходимо е кандидатите да имат завършена бакалавърска степен до 1. септември 2020 г., желание за работа с ученици, които имат нужда от повече подкрепа, и готовност за работа като учител на пълен работен ден за период от две години.

“ЗАЕДНО В ЧАС” В СОФИЯ ОБЛАСТ

През настоящата учебна година 20 учители и възпитаници от програмата на “Заедно в час” преподават в София област, а училищата партньори на организацията в региона са осем. Дългогодишен регионален партньор на "Заедно в час" в региона на Средногорието е Дънди Прешъс Металс - Челопеч.

“Заедно в час” е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация “Америка за България” и е част от международната мрежа Teach for All на организации, които работят срещу неравенството в образованието в близо 50 държави по целия свят.

Източник: balkanec.bg

Коментари (7)

  • Отговори (1) (2)
    1. добавен от: Анонимен 8 Ноември, 15:24

    Ами браво щом не се изисква учителска правоспособност, учител може да стане и футболист, месар или пък някоя фризьорка.

  • Отговори (2) (0)
    2. добавен от: Анонимен 8 Ноември, 19:28

    Нека ви разкажа от първо лице, минаваш всички видове тестове online. Викат те на място в Сф, менаваш и там събеседването и какво се случва. Одобряват те, 1 месец те карат на лагер(някъде) и ти плащат 900 лв. След това 1 месец в Сф, преподаваш в някое лятно училище. През цялото това време постоянно те подлагат на някакви тестове и срещи, които по скоро граничат със сектански срещи. И така 2 месеца, ако си семеен забрави, без жена и деца с някакви тийнове. Това е млади и не обвързани младежи

  • Отговори (1) (2)
    3. добавен от: Анонимен 8 Ноември, 23:58

    А аз стигнах до интервюто в София, мисля, че се представих много добре... Написаха ми, че не съм одобрена и аз няколко пъти се обаждах, да питам-защо? Никой не ми каза, а и било невъзможно да се ревизира представянето ми. Питам-това не е ли подигравка с мен? Написаха ми, че уж нещо не съм ги удовлетворила в теоритичната част... А защо тогава ме допуснаха до практическата? Чувствам се меко казано като опитна мишка.

    • (3) (0)
      1. добавен от: Анонимен 9 Ноември, 09:53

      По теорИтичната част си се оказала неграмотна, затова не са те допуснали до практическата.

  • Отговори (1) (1)
    4. добавен от: Анонимен 9 Ноември, 07:15

    #3 Това е 1:1 с моята история, на мен ми написаха, че не съм била достатъчно комуникативна. А аз с влизането през цялото време си говорех, с всички около мен. Даже ми направиха забележка да не комуникираме по между си. Американска организация със съмнително финансиране, найстина близка до секта. Според мен си ги избират много млади, за да ги манипулират по лесно

  • Отговори (3) (0)
    5. добавен от: Анонимен 9 Ноември, 10:00

    Неграмотна си, №4, затова не си одобрена.
    "...ПО между си", "наЙстина", "ПО лесно".........."
    Само с празни приказки не се получава комуникативност.

  • Отговори (2) (0)
    6. добавен от: Анонимен 9 Ноември, 11:17

    В периода, когато целенасочено се съсипваше ОУ "Васил Левски" в Ботевград, нито учители от "Заедно в час" се изпратиха, нито проекти се одобриха. Сега само това училище се оказа, че не е "иновативно" и съществува дотолкова, доколкото да обучава неиновативните ученици. Даже някои бивши кметове не го и споменаха в предизборните си платформи, след като си постигнаха целта да го съсипят, а най-добрия сграден фонд на училище - да разпарчатосат.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete