Петък, 26 Април 2024, 03:30

От 11 до 20 ноември тече вторият етап на акция "ЗИМА"

15 Ноември 2019, 07:37
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1682 1


Пътна полиция напомня на водачите да обърнат специално внимание на състоянието на гумите на техните превозни средства. Според чл. 139, ал. 4 от Закона за движение по пътищата, движещите се по пътя пътни превозни средства трябва да бъдат с гуми, предназначени за зимни условия, или с гуми с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 mm през периода от 15 ноември до 1 март. Неспазилите това изискване се санкционират по реда на чл. 183, ал. 4, т. 5, който предвижда глоба от 50 лева.

Припомняме на всички участници в движението по пътищата – водачи и пешеходци, че е в ход Акция „Зима“. Тя е разделена на три етапа. Първият бе от 1 ноември до 10 ноември, акцентът беше поставен върху контрола на водачите на велосипеди и пътни превозни средства, задвижвани от животинска тяга. Вторият, който в момента е в ход, е насочен към поведението на пешеходците. Третият етап стартира на 20 ноември и ще е със специално внимание към водачите на моторни превозни средства. Те трябва да подготвят автомобилите си за управление в зимни условия. Това означава, че освен на гумите, водачите трябва да обърнат внимание и на осветителната и стъклопочистващата системи на автомобилите си.

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (10) (0)
    1. добавен от: Водач на МПС 15 Ноември, 09:59

    Така-а-а-а...я да разтълкуваме законовото положение! Щом пише "такива ИЛИ такива", значи спокойно мога да си карам с летни гуми, но просто трябва да са по-новички, за да имат грайфер над 4 мм., а мога да си карам и с галошки с грайфер 1 мм., но да са със знакчето за кал и сняг, така ли излиза?!? :roll: 8) :?: Ох Българийо, с това законодателство и възможностите за тълкуване - абе...Нема такава държава! :twisted:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete