Събота, 27 Април 2024, 07:23

От Агенцията по геодезия, картография и кадастър ще се издават всички скици

18 Октомври 2019, 17:09
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1602 3


"През изминалата седмица влезе в сила кадастрална карта за всички населени места на територията на община Ботевград Става дума за извън урбанизираната територия- поземленият и горският фонд. Това означава, че всички скици, които до този момент се заявяваха от общинските служби по земеделие т.н. „Поземлени комисии“, вече ще се заявяват и ще се получават от Агенцията по геодезия, картография и кадастър. Промените са във връзка с изпълнението на плана за 2019 год. на Агенцията по геодезия, картография и кадастър да покрие с кадастрална карта 99 % от територията на България."- съобщават от Община Ботевград.

В тази връзка, ръководството на община Ботевград взе решение да удължи приемното време, което към момента беше по половин работен ден в дните вторник и сряда. След промяната в работното време, гражданите ще могат да подават заявления за получаването на съответните услуги два цели дни – вторник и сряда.

Новото работно време е с цел подобряване на качеството на услугата и да се избегне дългото чакане, поради увеличеният брой предоставяни услуги.

През 2016 година настоящото ръководство взе решение, за създаване на изнесено работно място, което да приема заявления към агенцията по кадастър. По този начин, всички собственици на имоти в общината могат да подават своите заявления в Ботевград, вместо в София.

Община Ботевград не получава приходи от таксите, които се приемат за тези услуги. Получените средства постъпват към Агенцията по кадастър.


Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (2) (3)
    1. добавен от: Анонимен 18 Октомври, 20:06

    браво чудесна новина

  • Отговори (2) (0)
    2. добавен от: Анонимен 18 Октомври, 21:34

    И кое по-точно е чудесното?

  • Отговори (3) (0)
    3. добавен от: Анонимен 19 Октомври, 11:02

    https://www.cadastre.bg/sites/default/files/rd-13-41-sofiyska_oblast.pdf
    Тази заповед е на официалната страница на Агенцията по геодезия, картография и кадастър. Явно и в общинските служби по земеделие т.н. „Поземлени комисии“ могат да издават не само скици, но защо със статията ни вменяват друго??!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete