Петък, 26 Април 2024, 03:17

От неотложен ремонт се нуждае терасата към първия етаж на ДГ "Детелина"- с.Врачеш

12 Юни 2019, 11:22
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1801 1


В Общинска администрация – Ботевград е постъпила докладна записка от г-жа Зорница Станчова Ташева- директор на ДГ “Детелина“ с.Врачеш с молба за разрешаване на проблем, касаещ състоянието на терасата към първия етаж от сградата на детската градина.

Г-жа Ташева споделя, че сегашното състояние на терасата е много лошо и опасно за живота и здравето на децата. Липсата на отводняване на терасата е довело до нейното разрушаване, парапетът към нея е от изгнили и счупени греди.

В докладната записка до Община Ботевград Зорница Ташева споделя следното: “ През месец август 2018 г. се извърши цялостно саниране на сградата и смяна на дограмата. На терасата на втория етаж на детската градина са положени нови плочки и е подменен парапета. Но терасата на първия етаж не бе включена в проекта за енергийна ефективност на сградата. По тази причина, тя остана неремонтирана. Състоянието и е изключително лошо - няма добро отводняване, напукана е, поддала е, в дъждовно време се събират големи локви, дъските и парапета са стари и опасни за живота и здравето на децата, посещаващи детското заведение. Парапета се състои предимно от хоризонтално разположени полусчупени и изгнили дъски, разстоянието между които надвишава 10 см. и децата, които играят там често се катерят като на стълба. Отделно пътеката под терасата е от асфалт с огромни дупки и неравни повърхности.“

Директорът на детското заведение е споделил за проблема пред кмета на село Врачеш, който е извършил оглед и е констатирал необходимостта от спешни мерки за цялостна подмяна на терасата и парапетите.

На извънредното заседание на Общински съвет Ботевград, което ще се състои утре, съветниците трябва да гласуват отпускането на финансови средства в размер на 32 300 лв. за неотложните ремонтни дейности.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (5) (7)
    1. добавен от: Анонимен 12 Юни, 19:56

    След ремонта да сложите витрина за бира...

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete