Петък, 17 Май 2024, 09:02

Oт следващото заседание на Общинския съвет в Правец, медиите ще снимат само в началото му

20 Януари 2012, 13:35
(0) (0)
Правец - Политика
Прочетена: 5177 26


Общинският съветник от БСП Ивайло Джамбазов поиска от ОБС гр. Правец да се регламентира реда за присъствие на медии по време на заседанията. Снимането с камери и фотоапарати от медии да става само в началото на заседанията на ОбС в Правец е предложението, което залегна като допълнение в Правилника за организация и дейностите на ОбС на Община Правец. Съгласно чл.75 а(1) от Правилника откритите заседания могат да бъдат заснемани и предавани пряко по електронни медии за масово осведомяване по тяхно предварително заведено искане или по покана на председателя Николай Яхов след решение на Общинския съвет. Предложението бе прието с двама въздържали се-съветниците Павлин Цветков и Петко Цанков. Г-н Цветков ще обжалва решението на ОБС още този понеделник в съда.
Мотивът на Ивайло Джамбазов да внесе такова предложение е, че телевизия СКАТ създава цензура. Съветникът Павлин Цветков от „Национален фронт за спасение на България“ обаче окачестви проекто-решението като ограничаване правото на гражданите да бъдат информирани за решенията на ОбС. „Ние сме публични личности и гражданите затова са ни избрали, за да отстояваме публично техните интереси.“ –заяви Цветков. Той се аргументира с това, че заседанията на Народното събрание се предават пряко по националната телевизия Канал 1. По негови думи някои ОбС-ти в страната също записват заседанията си. За пример даде община Стамболийски, която е с население 22 хиляди и пази записите от заседанията 10 години. Юристът на Общината Кръстю Пелтеков поясни, че никъде в текста не се казва, че не могат да присъстват медии, а това би трябвало да става при определени условия.
Предложението предизвика оживен дебат в залата. Стефка Атанасова (съветник от БСП) даде предложение електронните медии да подават предварителна заявка за заснемане на заседанията. Цанко Маринов заяви, че се нарушават правата му дали иска постоянно да го заснемат или не. Той изрази неодобрение относно избирателното излъчване на сесийте и попита журналстът на Телевизия СКАТ, защо не се излъчва цялото заседание. Венцислав Тоцев от своя страна покани всеки желаещ съветник да вземе участие в предаването му.
На сесията съветниците гласуваха решение по предложение на кмета Румен Гунински заседанията да се провеждат в по-голяма зала.


Източник: balkanec.bg

Коментари (26)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 20 Януари, 14:04

    Аиде пълно затъмнение в Правец, започват далаверите да се вършат на спокоиствие.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: фотографа 20 Януари, 14:32

    "Цанко Маринов заяви, че се нарушават правата му дали иска постоянно да го заснемат или не." Цанко ти си обществена личност общински съветник и в Общината си на обществено място и могат да те снимат колкото си искат, никой не иска да те снима в къщи, прави разлика между двете неща!
    П.С. Никой не е умрял да те снима точно теб Цанко не се изживявай като филмова звезда :lol:

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 20 Януари, 15:47

    Цаня - Манаселския брус щом претендира, че му се нарушават правата, да вземе да предложи да се премахнат камерите поставени в Правец на обществените места или тези не му пречат, защото не показват неговата некомпетентност и посредственост, която бълва на всяко заседание.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 20 Януари, 16:45

    мале, мале, тия журналситите на "балканец", верно немат за нищо това, препинателните знаци, пълните и непълни членове и двойното "и" или "й"

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 20 Януари, 17:37

    Брус,нали си свърши каквото трябва!Жена ти е вече на работа в общината!Сега и на Светулката ще му осигурите да "подържа" уличното осветление,щото от зари и новогодишни елхи,тази казарма не се подържа лесно!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 20 Януари, 17:49

    ἓν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα;
    „Аз знам, че нищо не знам, но има такива които и това не знаят” - Цанко наблюдавайки твоето държание на сесиите бъди сигурен хората вече си направиха изводите за твоята скромна особа и без телевизия СКАТ.
    Това, че няма да заснемат ръкомахането ти е без значение.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 20 Януари, 18:35

    Вън всички камери, пълно затъмнение, свобода на общинските съветници. Не ги притеснявайте братя нека спокойно да творят и ковът великите решения.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 20 Януари, 18:36

    И неговата Роса не си намери място, обиколи всички частни и държавни предприятия в Правец, сега пък в Общината, тая тяхна лакумия кой знай до къде ще ги докара.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 20 Януари, 18:41

    Какво ще труди там?

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 20 Януари, 20:07

    Оставете Цанко Маринов на мира!Този човек е толкова възпитан и дружелюбен, защо се подигравате така? Спазвайте някакъв благоприличен тон!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (245)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete