Петък, 26 Април 2024, 16:35

От тази година техническите прегледи са само с голям талон и автомобил

16 Януари 2012, 12:44
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 5771 0


От 3-ти януари 2012 г. влизат в сила нови изисквания  за документите с които се извършват техническите прегледи. Нововъведението ги оскъпява  засега с пет лева в Ботевград. Автомобилът вече се допуска до технически преглед с голям и малък талон или стар талон, гражданска отговорност, лична карта или шофьорска книжка на лицето, което управлява автомобила по време на прегледа. Новата система улеснява хората на пунктовете, тъй като документите се сканират и информацията веднага се изпраща в ДАИ. Най-голямата новост е, че системата прави автоматично четири снимки на автомобила и без тях не може да бъде завършен техническия преглед.  Целия процес се наблюдава от дежурни оператори на ДАИ. Фирмата, която  е лицензирана да осигурява и извършва софтуерната обработка на документите е „Демакс”.
Четири пункта осъществяват технически прегледи  на територията на Ботевград. Това са „Автосервиз” Ботевград, „Съюз на българските автомобилисти”(СБА), „Автоконтрол” до завод ”Епик” и пункта до „Сортови семена”. Те обслужват автомобилите и от съседните общини. В СБА и „Автосервиз”  минават леки автомобили и микробуси, а в останалите два пункта-леки автомобили, автобуси, тежки камиони и влекачи. Единственият пункт, който установява техническата изправност на мотоциклетите е СБА.
Цените за техническите прегледи на леки автомобили са от 30 до 35 лв., а за товарни е 45 лв. Очаква се  тяхното повишаване, тъй като консумативите за техническото оборудване на пунктовете от „Демакс” са много скъпи за поддръжка.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete