Петък, 26 Април 2024, 18:52

От утре стартира ремонт на около 30км от "Хемус"

31 Август 2015, 15:40
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 817 0


На 1 септември започва превантивният ремонт на около 30 км от АМ „Хемус“ в отсечката Шумен - Варна. На територията на област Шумен ще се ремонтират около 18 км, а на територията на Варна – близо 12 км. Първият участък, който ще се ремонтира е дясното платно на магистралата - от пътен възел „Капсичан“ при км 362+589 до бензиностанцията при 369+320. По време на ремонтните дейности в този участък движението ще се осъществява двупосочно в лявото платно в посока Шумен. Алтернативен маршрут е път I-2 Каспичан – Нови пазар – Ветрино.
 
В момента на АМ „Хемус“ продължава ремонтът на виадуктите „Бебреш“, „Елешница“ и на съоръженията между тунелите „Ечемишка“ и „Топли дол“. За повишаване на безопасността на движение при засиления трафик в края на работната седмица и по-голяма пропускливост на инфраструктурата в района на виадуктите всеки петък има две ленти за пътуване в посока Варна и една към София, а в неделя две към София и една към Варна. Освен по АМ „Хемус“ пътуващите към и от Враца, Монтана и Видин могат да ползват път II-81 София – „Петрохан“ - Берковица - Благово - Монтана - Лом.
 
До края на строителния сезон ще е готов и виадукта при 67-ми километър на АМ „Тракия“, на който се изгражда изцяло нова връхна конструкция.


Източник: АПИ

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete