Вторник, 14 Август 2018, 22:19

От ВМРО поставиха табели на ул. "Христо Ботев" по повод 2 юни

2 Юни, 15:00
(2) (1)
Костинброд - Новини
Прочетена: 880 1

На 2 юни, Денят на Ботев и загиналите за свободата на България, от ВМРО стартираха новата си кампания под надслов "История на улицата". Тя е свързана с поставяне на табели на улици в Костинброд, носещи имената на исторически личности, събития и места. 
Първите табели бяха поставени на ул. "Христо Ботев" и то точно в деня, когато цяла България свежда глава пред паметта му. На табелата, освен адреса, има изображение на историческата личност и кратка биографична справка за живота и делото на героя. 
В старта на кампанията се включиха народният представител и организационен секретар на ВМРО Юлиан Ангелов, председателят на ВМРО-Костинброд Николай Борисов, общинският съветник Валери Иванов, както и Тони Стоилов и Даниела Ангелова от ВМРО-Костинброд. На два адреса на ул. "Христо Ботев" бяха поставени табели. На живущите, дали съгласие за поставяне на табелата на частния им имот, Юлиан Ангелов подари българско знаме, портрет на Христо Ботев и историческа книга. Собствениците на жилищата изказаха своята благодарност за оказаното уважение от страна на представителите на ВМРО.
Кампанията носи символичното име "История на улицата", защото е свързана със социализиране и популяризиране на историята на личности, места и събития, чиито имена носят улици в града. Факт е, че много от хората не са наясно с какво е свързано името на тяхната улица, като по този начин кампанията има и образователен ефект. Тя ще продължи на различни адреси и е отворена към всеки, който изяви желание за поставяне на табела на дома му.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Анонимен 2 Юни, 17:27

    Браво, ще гласуваме за вас на следващите избори :lol: :lol:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Подкрепяте ли предложението за изграждане на нов гробищен парк в м. "Бърцето" южно от яз. "Мали лаг"

Анкета » коментари (4)

Подкрепяте ли предложението за изграждане на нов гробищен парк в м. "Бърцето" южно от яз. "Мали лаг"

отговори
Да, това е най-подходящото място. (57)
70% Complete
Не, има по-подходящи места. (34)
70% Complete
Идеята е добра, защото мястото е извън Ботевград. (35)
70% Complete
Не е удачно този терен да се ползва за гробищен парк. (39)
70% Complete
Не съм заинтересован. (20)
70% Complete