Петък, 26 Април 2024, 14:32

Отбелязаха Деня на родилната помощ в МБАЛ - Ботевград

21 Януари 2020, 13:55
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1411 0


Тържествено отбелязаха Деня на родилната помощ в МБАЛ – Ботевград. По повод днешния празник, дечица и учители от ДГ „Синчец“ отправиха специални поздрави към медицинските работници. Малчуганите бяха подготвили богата програма, изпълнена с песнички, танци и стихове. Изпълнено бе и традиционното ритуално миене на ръцете, които първи докосват новороденото бебе.

Сред присъстващите на тържеството бяха зам.-кметът на Община Ботевград Борис Борисов, секретарят на общината Стефка Граматикова, Силвия Маринова от общинска администрация и други.

„Днес е празник на новия живот. Защото няма по-щастлив момент за всяко семейство от раждането на бебето. Първият светъл лъч на нежността, която озарява новороденото и усмивката на майката. Първата ръка, която ги докосва е на лекаря и на акушерката, затова благодарността и почитта към тях са безмерни“, с тези думи г-жа Таня Цанова- директор на ДГ „Синчец“ поздрави екипът на АГ отделението и им поднесе подарък от името на детското заведение.

Заместник-кметът на Община Ботевград Борис Борисов поднесе поздравителен адрес от името на кмета Иван Гавалюгов:
„Уважаеми лекари, акушери и медицински работници, приемете моите сърдечни поздравления по повод вашия професионален празник 21 януари- Ден на родилната помощ. Най-ценният дар за всички нас е животът, който имаме благодарение на Вашите златни ръце и безценни грижи. Вие сте хората, които превръщат пътя на бъдещите родители в незабравимо и съкровено преживяване. Богатството, което притежавате, помагайки на най-малките и невинни същества да поемат първите си глътки въздух, е неизмеримо.

Вие- акушерите и лекарите, работещи в отделението за родилна помощ сте олицетворение на живота в най-чистата му форма, на грижата, любовта и всеотдайността. Вие сте подкрепа, доверие, стабилност и упора във вълнуващия свят на бъдещите майки. Вие сте стожерът, вдъхващ кураж и увереност по време на най-важното събитие в човешкия живот- раждането на дете.
Пожелавам Ви през 2020 година, обявена от световната здравна асамблея за международна година на медицинската сестра и акушерката, да бъдете здрави, усмихнати, обичани и ценени от вашите близки и всички хора, които срещате изпълнявайки благородната си мисия.“

Г-н Борисов поздрави медицинските работници с пожелания да бъдат здрави, все така всеотдайни в работата си и пожела всеки ден през следващите 365 дни поне по едно бебе да проплаква за първи път в нашата болница.

По повод празника Родилното отделение получи подарък- покривало за ковьоз от координатора на кампанията „Капачки за бъдещето“ за нашата община г-жа Галя Дикова.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete