Събота, 27 Април 2024, 00:55

Откриха ново футболно игрище и дигитален кабинет в училището в Скравена

31 Май 2019, 10:27
(3) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4889 45


Тържествено откриване на ново футболно игрище и нов дигитален кабинет се състоя днес в ОУ "Св.Св. Кирил и Методий"- с.Скравена. 

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов и директорът на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий”-с.Скравена Петко Петков извършиха церемонията по прерязване на лентата на футболното игрище с изкуствено покритие. След това бе открит и модерният, съвременен дигитален кабинет.

Освен кметът Иван Гавалюгов и Министърът на образованието и науката на официалното откриване присъстваха още:  Елеонора Лилова, председател на Държавната агенция за закрила на детето, проф. Лозан Митев, вицепрезидент на Европейската асоциация на националните олимпийски академии и председател на академичното събрание на Националната спортна академия, Методи Драганов, кмет на с.Скравена,Борис Борисов, зам.-кмет на община Ботевград, Стефка Граматикова, секретар на общината, Росица Иванова, началник на Регионално управление по образованието София регион,Ваня Кастрева, началник на Регионалното управление по образованието София град , Галина Евденова, началник на Регионалното управление по образованието град Враца, Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители, Петър Кънев, директор на център за развитие на човешките ресурси, Цветан Миньовски, председател на училищното настоятелство, директори на образователни институции в община Ботевград и др.

Последователно думата за приветствено слово бе предоставена на кмета на общината Иван Гавалюгов, на Министъра на образованието Красимир Вълчев и на директора на училището Петко Петков.

Изключително съм радостен и удовлетворен от факта, че имам възможността днес да открия едно спортно съоръжение, с което съм сигурен, че много малко училища, особено в селата в България, могат да се похвалят. На практика това показва нашето отношение към малките населени места и нашата политика- да създаваме условия в малките села, така че най-младите хора да имат стимул да останат, да се развиват в малките населени места. Знаем, че такива населени места обезлюдяват и една от причините е, че условията са неравнопоставени, особено по отношение на всякаква инфраструктура- образователна, спортна и т.н.
Днес ние откриваме тази модерна спортна площадка, но същевременно трябва да отбележим факта, че благодарение на държавни средства, средства от бюджета на Министерство на образованието, беше подменена цялата ограда и това създава един много приятен и приветлив облик на основната институция, според мен, във всяко едно населено място. Благодарение на усилията на директора г-н Петков селото може да се радва на най-модерната образователна инфраструктура в община Ботевград”, каза кметът. Гавалюгов припомни, че през миналата година пък бе открита и модерна спортна площадка
 с баскетболно игрище.

"Гледайки училището си казвам, че ние имаме нужда от такива примери. За 15-20 години се направиха много инвестиции в материалната база на почти всички училища, като основният акцент беше енергийна ефективност", каза в началото на словото си Красимир Вълчев. Той съобщи, че в контекста на планирането на следващия програмен период по оперативни програми основен приоритет ще бъде подобряването на материалните бази отвътре. Предвижда се обновяване на кабинетите, което ще доведе до промяна и в методите на обучение.
"Друг приоритет трябва да бъде подобряването на спортната инфраструктура, както и да работим за насърчаване двигателната активност сред децата. Повече средства  трябва да има за училищата в малките населени места, за да осигурим този равен достъп включително и чрез материалната база. Поздравление за това, което прави училището и че успява да бъде положителен пример със стремежа си за иновативност", завърши Министър Вълчев.

С радост и вълнение директорът на училището г-н Петков сподели, че за по-малко от година в училището се открива втора спортна площадка. "Гордея се с моето училище, с моя екип и с хората, които живеят в това село. Казвам моето училище, защото аз съм израснал в този училищен двор, завършил съм това училище и сега съм директор на моето родно училище, което нося в сърцето си. Честита да ни е новата придобивка", каза Петков. Директорът призова жителите на селото да бъдат добри стопани и да пазят новата придобивка.  "Искам учениците, младите хора, защо не и по-възрастните, да спортуват. Тази площадка е за Вас, тя е от  важно значение за физическото и здравословно развитие на децата и дава възможност за пълноценно спортуване". 

Водосвет за здраве и благополучие на колектива на училището и на всички присъстващи на събитието отслужи Архиерейския наместник Отец Борис.

Да припомним, че за изграждане на футболното игрище община Ботевград отпусна 70 000лв. Предстои такова да бъде изградено и в двора на ОУ "Отец Паисий"- с.Врачеш.



Източник: balkanec.bg

Коментари (45)

  • Отговори (12) (0)
    1. добавен от: Анонимен 31 Май, 11:21

    Браво на директора на скравена напраеи много за училището

  • Отговори (13) (0)
    2. добавен от: Анонимен 31 Май, 11:31

    Браво за директора . Това училище да е закрито ако не е Петков.

    • (11) (0)
      1. добавен от: Анонимен 31 Май, 12:25

      Директор за пример в цялата община! Браво!

    • (13) (4)
      2. добавен от: Анонимен 31 Май, 15:58

      За разлика от кочкова

    • 3.

      Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

    • (1) (0)
      4. добавен от: Анонимен 1 Юни, 22:17

      Кочкова е директор на интригите, на заверата, на жълтото и гнусно в живота, но на учението е далече от директорството. Дъртия новаченец тулю, показа на всички що за аморална и безпринципна жена е.

  • Отговори (5) (0)
    3. добавен от: Анонимен 31 Май, 13:24

    Честито!

  • Отговори (4) (0)
    4. добавен от: Анонимен 31 Май, 13:25

    Защо футболният отбор на Семков не е съпричастен към откриването

    • (1) (1)
      1. добавен от: Анонимен 31 Май, 16:02

      То няма такъв отбор, какви са тия въпроси

  • Отговори (1) (0)
    5. добавен от: Анонимен 31 Май, 13:25

    Супер

  • Отговори (4) (0)
    6. добавен от: Анонимен 31 Май, 13:28

    Защото отбора на КОЗАРО не е на Скравена той е регистриран в Ботевград и играе в града.

    • (1) (0)
      1. добавен от: Анонимен 31 Май, 19:21

      Как да играе отбора в Скравена като още игрището и съблекалните не са готови! Отбора е регистриран в Скравена и временно играе мачовете си на Герена в Ботевград докато се оправи базата в Скравена! Сега като се оправят и заиграе там отбора залагайте повече на спорта не на интригите!

  • Отговори (1) (0)
    7. добавен от: Анонимен 31 Май, 13:34

    До кога ще играят.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 31 Май, 13:38

    Знай свършат ли парите да плащат на играчите спират.Питай до кога ще издържат с парите, само те плащат останалите НЕ.

  • Отговори (8) (2)
    9. добавен от: Анонимен 31 Май, 13:56

    Колко дребни душички сте! Вместо да се радвате за новото игрище и дигиталния кабинет и затова колко е постигнал директора на училището вие се занимавате с дребни интрижки! Човек излиза от селото, но селото не излиза от човека!

  • Отговори (1) (1)
    10. добавен от: Анонимен 31 Май, 14:24

    напротив приятел регистриран е в скравена

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete