Петък, 26 Април 2024, 22:21

Открита е процедура за кандидатстване за финансиране по общинската програма "Красива община"

22 Октомври 2018, 13:00
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1452 0


Открита е процедура по кандидатстване за финансиране на проекти в натура по Програма „Красива община“ за 2018 г. до изчерпване на финансовия ресурс по Програмата. Общият размер на фонда за предоставяне на безвъзмездната финансова помощ е в размер до 50 000 лв. без ДДС, осигурен от собствени приходи на община Ботевград.

Допустимият, максимален размер на разходите, за които може да се кандидатства за финансиране по настоящата схема е до 3000 лв. с ДДС. Предвидена материална помощ от Община Ботевград e: под формата на растения, градинско обзавеждане (пейки, маси, кошчета, кашпи и т.н.), настилки, материали и консумативи.

Кандидатите могат да изтеглят насоките за участие в програмата и пълния пакет с документи за кандидатстване от електронния адрес на Община Ботевград: www.botevgrad.bg

.Допустими кандидати:
 Домоуправители/упълномощени/избрани лица/ от представителите на етажната собственост по чл.46б от ЗУЕС
 Сдружения на собствениците по чл.44 от ЗУЕС
 Собственици на поне 3 имота, в непосредствена близост (до 15 м) до допустимия за кандидатстване имот.

За кандидатите в режим на етажна собственост се изисква решение на Общото събрание на собствениците/сдружението на собствениците взето с мнозинство с не по-малко от 67 на сто идеални части от общите части, удостоверено с протокол.
За собствениците на имоти, в непосредствена близост (до 15 м) до допустимия за кандидатстване имот се изисква писмено съгласие на минимум 3 собственици, удостоверено с декларация-съгласие.

Всички поръчки за закупуване на материали и оборудване се провеждат от Община Ботевград и материалите се предоставят безвъзмездно на одобрените кандидати. На сайта на Община Ботевград е публикуван списък с материали и оборудване, придружени с цени, който кандидатите ЗАДЪЛЖИТЕЛНО следва да ползват при подготовка на бюджета за съответния проект

Основната цел на настоящата програма за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ в натура е да осигури възможност за подобряване облика на междублоковите градинки, зелени площи и пространства, общинска собственост както на територията на гр. Ботевград, така и на територията на селата в общината, и превръщането им в привлекателни зони за социално общуване и отдих.

Конкретни цели:
 Да се подобри жизнената среда и състоянието на междублоковите градинки, зелени площи и пространства, общинска собственост на територията на община Ботевград.
 Да се насърчи отговорността и активността на населението по отношение на облагородяването, благоустойството и разкрасяването на града ни и населените места на територията на общината.
 Да се уеднакви до определена степен изгледът на междублоковите пространства по отношение на растителност и градинско обзавеждане като им се придаде характерен стилов облик, в който гражданите усещат и осъзнават подобрените условия в средата.
 Да се подпомогнат живущите с материални активи, като в бъдеще осъществяват поддръжка и устойчивост на постигнатите резултати.
-Да се формира трайна екологична култура и чувство на отговорност в
опазването на зелените пространства у живущите.
 Да се засили социалния фактор в микрообщностите и да се насърчат
доброволческите инициативи в тях.


Повече информация може да откриете на botevgrad.bg



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete