Петък, 26 Април 2024, 17:51

Откриване на обновения мост в кв. Маслово

18 Март 2017, 08:03
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 928 0


Няколко месеца след първата копка на моста над река Блато в кв. Маслово, днес новоизграденото съоръжение бе официално открито от кмета на община Костинброд г-н Трайко Малденов и зам. изпълнителния директор на „ГБС Инфраструктурно строителство“АД – инж.Георги Кючуков .
С пускането на движението по него се възстановява най – пряката и удобна връзка между село Петърч и град Костинброд.
Откриването на новоизградения „Мост 1 – мост над река Блато, находящ се на път SFO – 1401/Костинброд – Петърч – Безден/ в землището на гр. Костинброд е важен не само за село Петърч, а и за село Опицвет, Безден и Богьовци и е една от основните връзки с град Сливница и път I-8 (София- Калотина) от републиканската пътна мрежа. Предвид получените резултати от строително конструктивна експертиза, изготвена от център за научни изследвания и проектиране към Университет по архитектура, строителство и геодезия, е взето решение, че бъдещата експлоатация на моста е невъзможна и следва физическото му премахване и замяната му с ново съоръжение.

Мостът е с две пътни платна, отговарящи на съвременните норми за носимоспособност и безопастност на движението. Изградени са и два тротоара – един за пешеходци и един за инвалиди, детски колички и велосипеди и е осигурена достъпна среда към съоражението. Мостът привлича вниманиетос авангарден дизайн и модерно осветление.

Поставени са и нови странични парапети и преградно съоръжение в средата на моста, разположено върху фугата между двете платна, осигуряващо безопасно преминаване и ограничаващо получаването на резонанс.
Тържественото откриване започна с водосвет за здраве от отец Крум.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete