Събота, 27 Април 2024, 03:31

Отлично представяне на ГПЧЕ "Алеко Константинов" в Барселона

5 Декември 2016, 12:52
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 2487 1


От 19 до 26 ноември се проведе третата работна среща по проект „Готови за работа в Европа“ („Fit for work in Europe”), в който участват  България, Германия, Франция, Испания и Турция. Проектът стартира през септември 2015. Координатор е г-жа Стефка Атанасова, като първата работна среща се проведе в Правец през ноември 2015. Домакин на втората работна среща беше Франция, а третият етап се проведе в Испания. Основната цел на този проект е да се подготвят младите хора при кандидатстване за работа в чужбина.

В срещата в Барселона взеха участие седем ученици от ГПЧЕ „Алеко Константинов”: Mилен Атанасов, Цветослава Гергинова, Стела Китова и Натали Матева от 12 клас, както и Инес Бакърджиева, Деря Оралогул и Виктория Иванова от 11 клас. Учителският колектив в срещата бе предствен от г-жа Цветанка Щерионова, г-жа Стефка Атанасова, г-жа Нели Тенева и г-жа Мариета Парийска. Темите на срещата, по които всяка държава изнесе презентации бяха:
- трудово законодателство,
- бруто и нето възнаграждения,
- студентски програми за обмен и стаж в европейските държави,
- професии на бъдещето,
- баланс между работа и семейство
- бъдещи перспективи.

Бяха представени както симулации по дадените теми така и работни семинари. Екипът на ГПЧЕ „Алеко Константинов“ заслужено получи възхищението на всички участници в работната среща. Нашите ученици се отличиха с перфектно съдържание и качество на презентациите, завидни езикови умения по английски език и невероятни организационни умения при провеждането на дейностите залегнали в проекта. Аплодисменти получиха нашите ученици и за осъществяването на уъркшоп на тема: „Как младите хора в Европа си представят своята първа професионална изява“. Екипи с участието на представители от всички страни презентираха своите творби по невериятно привлекателен начин и всяка страна получи за спомен по един от изготвените плакати.  

Работата на учениците разчупи още повече ледовете между различните националности. Полезните дейности бяха съчетани и с много приятни изживявания. Участниците имаха възможност да усетят духа на Барселона и да разгледат голяма част от нейните забележителности, както и да научат интересни факти за нейната история. От изключителен интерес за всички участници бяха посещенията в единствените по рода си в Европа научни институти по океанология и биомедицински науки.

Мотивирани и ентусиазирани, участниците се завърнаха в България вдъхновени да започнат работа за следващата среща, която с нетърпение очакват. Те описват престоя си в Барселона като едно незабравимо изживяване изпълнено с много приятни емоции и породило много нови идеи и приятелства. 

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete