Събота, 27 Април 2024, 07:40

Отстраняването на Ивайло Симеонов от кметското място отново на дневен ред

17 Юли 2017, 14:13
(1) (2)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 5331 5


Административен съд - София област отново ще решава дали кметът на община Елин Пелин Ивайло Симеонов да остане на поста си. Това е решил състав на Върховния административен съд на 29 юни. Парадоксалното в случая е, че ВАС се произнася по жалба на самия Симеонов, с която той поиска да бъде конституиран като страна по делото. Тогава съдът отхвърли това негово искане, но се произнесе и в негова полза срещу искането на прокуратурата да бъде отстранен.
До казуса се стигна след като на 11.01 тази година в ОИК Елин Пелин получиха писмо от Окръжна прокуратура София, в което се съдържа информация за участие на кмета Симеонов в търговско дружество. Справка в Търговския регистър към 18.01.2017 г. показа, че Ивайло Симеонов притежава дружествени дялове в „Сине Саунд Интернешънал“ ООД. На 27.01.2017 г. самият Симеонов изпрати друго писмо в Общинската избирателна комисия Елин Пелин с което се показа, че ден по-рано това обстоятелство е заличено и Ивайло Симеонов вече не се води сътрудник в „Сине Саунд Интернешънал“ ООД. Според кметът недоразумението идва от това, че старите му съдружници не са подали информация в Търговския регистър за обстоятелствата по промяна на собствеността с които той е напуснал дружеството. На 27.01.2017 г. ОИК Елин Пелин реши да не отстранява кмета Симеонов от длъжност. Тогава останаха съмнения, че членовете на ОИК са взели решение по политически причини. Прокуратурата обжалва решението пред Административния съд, който не конституира Симеонов като страна, но се произнесе в негова полза.
Началото на кметския мандат също бе белязан от подобен скандал. Тогава ОИК Елин Пелин проверяваше, дали Симеонов е спазил срока след като е избран за кмет да напусне фирмата „Димар 88“ ЕООД еднолична негова собственост. Общинската избирателна комисия и тогава отсъди в полза на кмета, а за пропуснатите срокове виновен се оказа адвокат Антон Марков – главен юрист на общината и председател на ОИК Елин Пелин. Марков подаде оставка и се раздели и с двата поста.


Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

  • Отговори (8) (10)
    1. добавен от: Анонимен 17 Юли, 23:06

    Да го махат и да одиме на избори пак :twisted: :twisted: :twisted:

  • Отговори (10) (6)
    2. добавен от: А МЕЧКАРСКИ 18 Юли, 19:34

    Добре се справя не ревете аз му вярвам

  • Отговори (2) (4)
    3. добавен от: Анонимен 23 Юли, 01:51

    "Дерзайте, аз съм зад вас!"- казва кметът по повод едно искане на жители на подопечната му община. Ха! А те искаха от него решаване на проблема им...,т.е.той да е водачът! Иска се кмет,а не фигурант и манекен! ИЗБОРИ!!!

  • Отговори (2) (2)
    4. добавен от: Анонимен 26 Юли, 14:24

    Трябва да се спазват законите!
    Ако е" грешен", да си понесе последствията.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 15 Ноември, 22:40

    Общинската администрация работи бързо и коректно , има прозрачност и добра воля за по-добри времена ... Безгрешни няма на тази земя ... По делата им ще ги познаете ... Да изчакаме краят на мандата и тогава да избираме нов ...

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete