Петък, 26 Април 2024, 06:36

Отзиви след четвъртфинала за Купата на ФИБА Европа между Балкан и руския Парма

26 Март 2021, 12:12
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 715 0


Българският шампион отстъпи снощи с 62-84 в "Арена Ботевград", но стана първият български отбор, достигнал до Топ 8 на турнира.

Йовица Арсич, старши-треньор на Балкан: "Загубихме заради по-силния противник. Очевидно е. Мисля, че и ние може да играем по-добре, но за да е така, трябва да тренираме по-добре и да се състезаваме по-силно. Не сме свикнали на такава скорост и на такава агресия. Колкото и да ни се иска повече, видимо е, че просто в този момент не го можем. Имаше желание при момчетата, не мога да кажа, че не сме се старали. Просто те са по-агресивни, четат ситуациите по-бързо и така реагират. Физически са добър отбор. Видяхте как играят. Просто са по-добри. Ако научим уроците си и подобрим нещата, които не вървят, със сигурност ще се представяме в следвашите мачове по-добре. Като цяло ние трябва да сме доволни, защото сравнение с отборите, които играхме и отстранихме, те всички имаха по-високи бюджети от нас. Колкото и да ни се иска да спечелим турнира, трябва да сме реалисти колко можем, какви са възможностите ни, дори и финансови. Щеше да е по-лесно, ако феновете бяха тук да ни подкрепят, защото това, в което сме най-силни, не може в момента да се почувства най-пълноценно.

Божидар Аврамов, играч на Балкан: "Със сигурност това е отбор, който играе на доста по-висока скорост от тази, с която сме свикнали да играем. Трудно е да се говори след загуба. Преди два дни бяхме емоционално много щастливи, а снощи паднахме. Знаехме, че излизаме срещу много класен отбор, но не искам това да звучи като оправдание. Можехме да играем със сигурност и по-добре. Ако кажа, че съм очаквал да се класираме във Финалната четворка, със сигурност никой няма да ми повярва. По принцип играем мач за мач. Това, което ни помогна най-много да стигнем до тук, е атмосферата в отбора и това, че се преборихме с доста контузии и болни състезатели. Въпреки всичко запазихме главите си чисти, работихме, колкото можехме да работим и стигнахме дотук. Със сигурност е успех, но, когато имаш шанс да отидеш на Финална четворка, не може да си щастлив след загуба. Благодаря на феновете на Балкан, че ни подкрепиха в един от най-трудните моменти след полуфинала за Купата. Всичко това е за тях. Длъжници сме най-вече на тях и се надявам да са останали поне малко щастливи след този турнир, който завършихме днес."

Казис Максвитис, старши-треньор на Парма: "Балкан е много корав съперник. Играят с много контакт и не ни беше лесно. Беше нервен двубой, но съм щастлив, че спазихме плана ни особено второто полувреме и спечелихме мача. След всеки мач можем да си вярваме повече. Днешният мач беше по-тежък от предходния. Всеки мач и опонент става по-тежък, но ние сме във Файнъл 4 и се надяваме да стигнем по-далеч."

Адас Яшкевичус, топреализатор на Парма с 18 точки: "Балкан е наистина опасен отбор, защото имат много стрелци и определено могат много лесно да ни пречупят с тройки. Радвам се, че започнахме мача с агресивна защита, поведохме отначало и контролирахме мача. Ключът към успеха бяха първите минути. Целта ни беше да покажем, че сме по-здрави физически и по-силни още от първите минути. Смятам, че първите 8 точки в мача бяха достатъчни да покажем на Балкан, че искаме да спечелим. Познавахме много добре отбора им. Гледахме много видеа и знаехме, че имат много добри стрелци. Не ни изненадаха с нещо в играта си. Сега сме щастливи. Ще празнуваме, но не много, защото след три дни имаме мач в Казахстан.. После ще чакаме Файнъл 4."

Източник: balkan-basket.com

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete