Петък, 26 Април 2024, 10:07

ОУ "Любен Каравелов" - с. Трудовец посрещна своите първокласници

17 Септември 2018, 18:19
(2) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3997 5


Днес, 17 септември, в ОУ „ Любен Каравелов” – с. Трудовец тържествено бе открита Новата 2018 / 2019 учебна година.

Отец Панайот отслужи празничен водосвет с пожелание към всички ученици да продължават неуморно да се учат.

Скъпи гости на празничния ден бяха г-н Иван Гавалюгов – Кмет на Община Ботевград, г-н Веселин Драганов – Кмет на с. Трудовец, г-н Петко Андреев – Инспектор ДПС, г-н Еленко Иванов – общински съветник, г-н Илия Попов – краевед и общественик, дарил на училището новата си книга „Христоматия по история на Трудовец”, г-н Георги Георгиев – историк, също дарил на училището своята скоро издадена книга „Родословна хроника“, г-жа Лилия Цекова – бивш директор на Езиковата гимназия – гр. Правец, г-жа Иванка Караджова –  учител, автор на книгата "Под стряхата на родното училище", много бивши учители, родители и гости на Трудовец.

Директорът на училището – г-жа Илияна Марчовска приветства всички ученици, учители и родители и им пожела успешна съвместна работа. Тя благодари на Международното висше бизнес училище – Ботевград за дарението – интерактивна дъска и със задоволство обяви, че вече болшинството учебни кабинети са снабдени с необходимата техника за ползотворен и иновативен учебен процес, а в училищната библиотека има четири нови компютри за нуждите на проектното обучение и библиотечното обслужвене.

В приветственото си слово г-н Гавалюгов и г-н Драганов подчертаха очарованието на училището, добрата база и сплотения колектив от преподаватели – професионалисти – важна предпоставка за обучението и възпитанието на децата. Акцент в приветствието на В. Драганов бе издадената „Христоматия по история на с. Трудовец“ от Илия Попов, с подкрепата на Кметство Трудовец.

А г-жа Цекова с умиление и гордост заяви: ”Това е моето училище, в което съм учила, в което съм била заместник директор и то винаги ще си остане моето училище!”

Водещата прочете поздравителен адрес до учителите и учениците в ОУ "Л. Каравелов" от народния представител - Мартин Тинчев

По традиция, важен момент в празничната програма беше посрещането на малките първокласници. Г-жа Маргарита Стаменова ги предаде на бъдещата им учителка – г-жа Нина Иванова с пожелание да продължава да ги учи и да им помага да се развиват. Новата им г-жа изказа сърдечни и мили думи и веднага приласка децата. Малчуганите получиха медальон с емблемата на училището. Със специален ритуал им беше предаден и ключът на знанието.

Директорът плисна менче с вода и учениците минаха под украсената арка, посрещнати с питка и мед. Над сградата на училището се понесоха разноцветни балони – символ на разноцветните мечти и надежди за успешна учебна година на всички.



Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 17 Септември, 18:40

    :D

  • Отговори (1) (0)
    2. добавен от: Анонимен 18 Септември, 08:16

    Пожелавам успех на учениците и учителите.

  • Отговори (1) (0)
    3. добавен от: Анонимен 18 Септември, 10:39

    На добър час!

  • Отговори (3) (1)
    4. добавен от: Анонимен 18 Септември, 13:52

    Гавалюгов няма да ти помогнат предизборните училищни екскурзии.Не се хаби излишно.

    • (0) (0)
      1. добавен от: Анонимен 19 Септември, 09:23

      По прост и тъп ог теб няма

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete