Четвъртък, 15 Април 2021, 08:32

ОУ „Васил Левски“, с. Видраре в очаване на Коледа

19 Декември 2019, 23:32
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 737 0


Коледната програма в ОУ “Васил Левски“, с. Видраре, започна с конкурс за коледна украса на класна стая. Той бе спечелен от учениците от 1 и 3 слят клас. В конкурса за най-хубава картичка и рисунка призовите места спечелиха Ралица от 6 клас, Деси от 5 клас, Илийчо от 3клас и Емилия от 4 клас.

За първа година бе организиран вътрешноучилищен конкурс за най-хубаво писмо – съчинение до дядо Коледа. Участваха 37 ученици. Осем от тях бяха изпратени до дядо Коледа в Лапландия за участие в канкурса организиран от Български пощи. Тези деца получиха и благодарствени отговори от добрия старец. Писмото на Радослав Стоименов от 6 клас развълнува и просълзи всички присъстващи на коледното тържество. То получи и високата оценка от организаторите.

На 19.12.2019 г. на коледното тържество се случи чудо. Феите, танцьорите и децата от ПГ и начален курс убедиха стачкуващите джуджета да изработят подаръците за чакащите.

Идеята за доброто, вплетена в песните, танците и стихчетата с жезъла на надеждата за семейна топлина и обич докосна сърцата на всички в залата. И чудото се случи. Джуджетата заработиха и напълниха чувала на дядо Коледа.

Специален коледен пакет, осигурен от Фондация НМС, получи всеки ученик. Той бе връчен лично от г-жа Жанета Георгиева – Йорданова, изпълнителен директор на фондацията. Тя поздрави всички по случай християнския празник с пожелание за здраве, доброта и смирение. Подаръчни пакети с лакомства учениците получиха и от Иван Василев и Петър Милчев от Ботевград, които бяха гости на тържеството.

Скъпи гости, както обикновено, бяха кметът на селото – М.Димитрова, представители на читалището и на клуба на инвалидите.

Щастливи усмивки бяха озарили лицата на всички.Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (0)

Съгласни ли сте с легализирането на марихуаната в България?

Анкета » коментари (0)

Съгласни ли сте с легализирането на марихуаната в България?

отговори
Твърдо не (182)
70% Complete
Напълно съгласен съм (46)
70% Complete
Да, но при определени условия (96)
70% Complete
Не мисля, че трябва да бъде легализирана (41)
70% Complete