Събота, 27 Април 2024, 02:42

Първа копка на проект "Изграждане на пречиствателна станция за отпадни води" на територията на "Елаците"

17 Май 2012, 11:04
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 5227 2


Преди минути бе направена първа копка на проект "Изграждане на пречиствателна станция за отпадни води" по проект на Mitsubishi Materials Techno Corporation (MMTEC) Япония на територията на Рудничен комплекс "Елаците", гр. Етрополе. Предвидената иновативна технология за пречистване на отпадните води (чрез рециркулация на утайката), както и високото ниво на автоматизация на технологичните процеси, гарантират съдържание под нормативно установените норми на тежки метали, неразтворени вещества и стойности на pH  за заустване в основния водоприемник за района на Рудничния комплекс-р.Малък Искър.
Гости на официалната церемония бяха НВП Ловчанския Митрополит Гавраил, народния представител Емил Димитров, съветник Тошио Сугиура временно управляващ посолството на Япония, Климентина Денева главен секретар на МОСВ, инж. Стефан Борисов директор на РИОСВ София област, кмета на община Етрополе инж. Богомил Георгиев, зам.кметовете Росица Христова и Венета Гергова.
За приветсвия и благодарности думата бе дадена на д-р инж. Цоло Вутов управител на Геотехмин, инж. Добри Цветков изп.директор на Елаците Мед, инж. Богомил Георгиев и други. Инвеститор на проекта е Елаците Мед, изпълнител Геострой, проекта е на Геопроект и Mitsubishi. Очаква се да бъде завършен през септември следващата година. За символ на пречиствателната станция инж. Цоло Вутов подари орел, който да бъде поставен на видно място.
Всички официални лица си направиха снимка за спомен от първата копка.

Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete