Вторник, 2 Юни 2020, 13:42

Първа копка на водопроводната мрежа в с. Драговищица

24 Септември 2019, 15:44
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 738 2


Днес, на 24 септември 2019г., на площад „Батковци“ в село Драговищица, се състоя първата символична копка на водопровод за второто най-голямо село в общината.
В края на 2018 година, община Костинброд подписа договор с Държавен фонд “Земеделие“ № 23/07/2/0/00458 ЗА ОТПУСКАНЕ НА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ ПО ПОДМЯРКА 7.2 „ИНВЕСТИЦИИ В СЪЗДАВАНЕТО, ПОДОБРЯВАНЕТО ИЛИ РАЗШИРЯВАНЕТО НА ВСИЧКИ ВИДОВЕ МАЛКА ПО МАЩАБИ ИНФРАСТРУКТУРА“ ОТ МЯРКА – 7 „ОСНОВНИ УСЛУГИ И ОБНОВЯВАНЕ НА СЕЛАТА В СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ“ ОТ ПРОГРАМАТА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ“ ЗА ПЕРИОДА 2014-2020г., СЪФИНАНСИРАНА ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ ЗЕМЕДЕЛСКИ ФОНД ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ за „Реконструкция и доизграждане на водопроводната мрежа на село Петърч и Реконструкция и доизграждане на водопроводната мрежа на село Драговищица, община Костинброд“.

За изпълнение на дейностите по проекта, след проведени процедури за обществени поръчки, са избрани следните изпълнители :
За осъществяване на проектантски услуги и авторски надзор по време на строителството – „АР СИ ДИЗАЙН“ ЕООД, представлявано от г-н Боян Борисов.
За осъществяване на независим строителен надзор по време на строителството – ДЗЗД „ТЕХНО СТРОЙ “, представлявано от г-жа Костадинка Панайотова;
За извършване на строително – монтажните работи по проекта – ДЗЗД „ВиК – Костинброд 2018“ с партньори – „УАЙТФИЙЛД ФИНАНС“ ЕООД, „КИТ ПЛЮС“ ЕООД, и „Р Т ПРОДЖЕКСТ“ ЕООД представляващ г-н Никола Христов и г-н Радослав Рашков.
Присъстващи на събитието бяха г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд, г-н Александър Ненов – зам.-кмет на община Костинброд, г-жа Искра Димитрова- кмет на с. Градец, г-н Бойко Борисов-кмет на село Бучин проход и г-н Симеон Спасов- кмет на с. Голяновци, общински съветници: г-н Иван Иванов, г-н Живко Герогиев, г-жа Даниела Станкова и г-жа Анастасия Попова, служители на ОбА-Костинброд и жители на село Драговищица.
От представителите на фирмите изпълнители на проекта присъстваха: г-н Боян Борисов – управител на фирма „АР СИ ДИЗАЙН“ ЕООД , г-жа Костадинка Панайотова – ДЗЗД „ТЕХНО СТРОЙ“, Никола Христов и г-н Радослав Рашков - „УАЙТФИЙЛД ФИНАНС“ ЕООД, „КИТ ПЛЮС“ ЕООД, и „Р Т ПРОДЖЕКСТ“ ЕООД и г-н Стоил Йорданов – началник „ВиК-Костинброд“.

Отец Ради отслужи молитва за начало на строителната дейност и освети обекта, а деца в носии от НЧ “Георги Сава Раковски-1928“ раздадоха питка за здраве.

Кметът на община Костинброд, г-н Трайко Младенов поздрави гостите, като пожела на строителите успех, бърза и ползотворна работа. Кметът заяви няколко неща, които драговищенци трябва да знаят и помнят:

„Преди известно време имаше проект за водопровод за селото. Този проект по ред определени причини не се реализира. През този мандат на управление ние бяхме осъдени, именно за този проект на водопровод за село Драговищица. За неосъществен проект извадихме от бюджета на общината 800 000 лв. С тези „живи“ пари можеше да изградим както подземна, така и надземна инфраструктура. В този мандат възложих на екипа ми да направят нов проект за водопровод с бюджетни средства от общината ни. Проектът е за село Драговищица, село Голяновци и село Петърч. С тези проекти общината кандидатства през изминалата година. И към днешна дата не само има избран изпълнител, а и започва да се работи в село Драговищица. От утре и в село Петърч, а за село Голяновци скоро. Това е разликата между преди и сега! И това трябва да се знае. Като последно искам да кажа моите адмирации за цялото читалищно ръководство, че спечелиха и осъществиха един мащабен проект по Трансгранично сътрудничество и Драговищица вече има своя красив площад и модерно- функционална сграда за читалище! Така селото има своята визия, душа и сърце. Каня всички драговищенци на 28 септември от 17.30 часа да открием новата реновирана чешма в местност „Герена“.„
Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Р Методиева 26 Септември, 10:55

    Г-н Младенов, хубаво е че започнахте водопровода на тези три села но защо забравихте Чибаовци?? Казахте,че има пари и то не на общината и на пролет започват изкопните работи От тогава три години минаха и нищо

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Методиева 26 Септември, 11:11

    Искам да добавя ако не нов водопровод поне сменете тръбите на стария защото са етернитови и вредни а и на места пукнати и водата от Меча поляна изтича по трасето вместо да идва в селото А как се живее в горещините без вода!!! Вече два месеца Чибаовци е без вода Мъка!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (13)

Какво си пожелавате за Новата 2020 година?

Анкета » коментари (13)

Какво си пожелавате за Новата 2020 година?

отговори
Здраве, защото то е най-важното (1067)
70% Complete
Пари, че сме заникъде без тях (111)
70% Complete
Любов, за да е по-красив всеки наш ден (80)
70% Complete
Мир по Земята (164)
70% Complete