Четвъртък, 6 Август 2020, 16:17

Първи празник на леката атлетика се състоя днес на стадион "Бенковски", кв. Маслово в гр. Костинброд

14 Април 2019, 09:58
(0) (0)
Костинброд - Спорт
Прочетена: 432 0


Истински празник на леката атлетика с малките състезатели от различни възрастови групи – деца и юноши, сътвори клубът по лека атлетика "Фортуна" и община Костинброд на стадион „Бенковски“ в кв. Маслово.

Организаторите посветиха вълнуващото спортно събитие на пролетта, като решиха да го направят традиция и всяка година да се организира празник на леката атлетика в град Костинброд под наслов „Костинбродска пролет“. То предизвика много положителни емоции и събуди състезателния дух не само на децата, които редовно тренират, но и на публиката.

На днешния първи празник присъстваха г-н Трайко Младенов-кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд, г-н Александър Ненов- зам.-кмет на община Костинброд, който откри турнира, г-н Александър Гидионов –директор на ОФК „Костинброд-2012“, гости и родители.

Г-н Младенов, заедно с д-р Тенев заявиха пред всички присъстващи, че през последните години спортът на територията на общината се развива с неспирни темпове. Община Костинброд подпомага и субсидира всеки един спортен клуб. Ръководството на община Костинброд заяви, че се ангажира да осигури писта за трениране на децата от клуб „Фортуна“, които носят награди и призове за общината от всяко тяхно явяване на състезание.

Техният треньор г-жа Фиданка Борисова беше подготвила за най-малките дисциплините - лъвски скок, хвърляне на топка и щафетна игра. За всички участници в спортното мероприятие бяха осигурени вода и напитки от община Костинброд.

Децата от клуб по лека атлетика „Фортуна“-гр. Костинброд получиха грамоти за постижения от кмета на община Костинброд г-н Трайко Младенов и треньорът им г-жа Фиданка Борисова.

Целта на празници като този е все повече деца да се занимават със спорт и да се стимулират за физически активности, хъс за победа и популяризиране на техния клуб пред обществеността.
Спортът не е само победата, а най-вече създаването на желание у децата за занимания със спорт и всички добрини, на които той може да ги научи.

Поздравления на децата от клуб „Фортуна“ и ги очакваме отново другата година на новата писта, с още повече медали и постижения.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (0)

Какво е Вашето мнение да затварянето на ул."Свобода?

Анкета » коментари (0)

Какво е Вашето мнение да затварянето на ул."Свобода?

отговори
Напълно съм съгласен (113)
70% Complete
Не съм съгласен (46)
70% Complete
Съгласен съм за еднопосочно затваряне на улицата (41)
70% Complete