Петък, 26 Април 2024, 21:42

Първият учебен ден в ОУ "Васил Левски"- с. Видраре

15 Септември 2017, 15:16
(2) (1)
Правец - Новини
Прочетена: 2344 1


На 15 септември ОУ “Васил Левски“- с. Видраре събра отново всички свои ученици от 3-те села в района като средищно училище. По традиция инициатива на ЦМДТ „Амалипе“, стояща неизменно до училището и свързана с първия учебен ден, осъществи гостуването на н. пр. г-н Сьорен Якобсен - посланик на кралство Дания с неговия екип. Гости на тържеството бяха и г-жа Албена Петрова – секретар на община Правец, г-ца Жанета Георгиева – председател на УС на фондация НМС, кметовете на селата Видраре, Равнище и Манаселска река, г-жа Мая Пенчева – бивш директор на училището и гост от страна на ЦМЕДТ „Амалипе“. И разбира се много родители, приятели и съмишленици.

Директорът Деян Димитров се обърна с приветствени думи и пожелания за спорна и успешна учебна година към всички. Дълбоко вълнуващи бяха думите на г-н Сьорен Якобсен, с които поздрави учениците и родителите. Той им подари учебни пособия и книжки на известни датски писатели. Пиздравителен адрес на кмета на общината г-н Гунински поднесе г-жа Албена Петрова. Г-жа Мая Пенчева с нескрито вълнение честити празника на всички. С мили думи към децата се обърна и един родител , за да им вдъхне увереност и кураж.

В поздравителната програма прозвучаха любими училищни песни и стихове. Приказните герои Пипи, Пепеляшка, Том Сойер, Червената шапчица , клоунът Боко въведоха в училище малките първокласници, минавайки с тях под венеца и отчупвайки им от традиционната питка. Нетърпеливи след тях влязоха родителите, за да ги окуражат и да си припомнят времето, когато и те са били ученици. А училището, пременено, обновено и уютно, посрещаше с радост своето голямо семейство. Така е, когато сме единни и задружни , имаме обща цел и вървим уверено по един общ път - пътят на знанието.



Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete